Högsta kreditvärdighet

Bygg själv| Infra-konvertering 

Anpassa en bastu efter dina egna önskemål.

Vi erbjuder kvalitéts virke, aggregat, bastulavar och mycket mer.

Tycker du att din bastu är är lite tråkig? Har kan du få lite enkla tips på hur du kan hotta till bastun så den blir som ny.

Det räcker oftast med att lägga till några nya och fina tillbehör så som ny stäva och skopa, kanske lite ny belysning och färgat bastuvax, Våra snygga bastutillbehör hittar du här.  Men är din bastu gammal och i mycket dåligt skick så krävs det att du byter ut lavar, ryggstöd, golv och kanske också bastupanelen. Varför inte också sätta in ett nytt modernt och effektivt bastuaggregat?

De flesta bastur som finns ute i hemmen och stugorna, används nästan aldrig (förutom som förråd). Så varför inte uppgradera din gamla långsamma och tråkiga bastu till en modern Infraröd bastu? Här hittar du också allt du behöver för detta ändamål, en mängd hälsoeffekter kombinerat med snabb uppvärmningstid och låg ström förbrukning. Detta kan du göra helt utan hjälp av en elektriker eller hantverkare.

För den händiga hemmafixaren. Bygg din drömbastu precis som du vill ha den! Vi erbjuder också en tjänst där vi kan rita upp din bastu och räkna ut Infraröd effekt och placering efter dina önskemål och budget.

Bygga din bastu själv

Underkategorier

 • Infraröd byggsats

  Uppgradera eller bygg en helt ny infrabastu med kvalitets produkter från Luxway

  Utförandet på en infraröd bastu skiljer sig något från konstruktionen av en traditionell bastu som värms med bastuaggregat. Istället för bastuaggregatet ska infraröda vågor värma upp kroppen direkt. Det sker genom att montera olika typer av reflektorer eller karbonpaneler. För den som vill ha det bästa av två världar så går det givetvis fint att installera såväl Infravärmare och ett traditionellt bastuaggregat, Så du kan välja vilken typ av bastubad som passar dig bäst för stunden.

  Många basturum används väldigt sällan, och används mer som ett förråd. Varför inte ge nytt liv till din gamla bastu igenom att uppgradera den till en infrabastu? Våra kvalitetsprodukter är tillverkade i Tyskland och har gått igenom de mest rigorösa testerna och har därför erhållit TÜV-märkning. Vi har tekniken för alla storlekar och för egna platsbyggda bastur. Vill du som många andra ha ett eget utseende och komplettera upp din gamla bastu så finner ni tekniken här hos oss. Om du är osäker på  vad som är bäst just för dig kan några av våra konsulter säkert finna en lösning och hjälpa dig med både teknikval och ritningar.

  IR bastu på eget sätt

 • Bastudörrar och fönster

  Bastudörrar och bastufönster till din bastu-byggnation !

  Bastun har på senare tid förändrats från att vara ett enklare basturum i källaren till allt mer designade basturum med mycket glas och belysning. Många vill sätta sin egna personliga prägel och allt mer detaljer blir viktigare och viktigare. Att få ett bra och naturligt ljusinsläpp gör att bastuns detaljer lyfts fram. Ett nybyggt och fräscht basturum skall självklart visas upp för familj och bekanta. Belysning och val av trämaterial inne i bastun har blivit en självklar detalj att planera vid sin byggnation. Bastudörren är även den en viktig detalj då det kan vara första intrycket vid entrén till bastun. Beroende på vilken design som just ni har valt för er bastubyggnation så har vi tagit fram ett brett sortiment av dörrar i olika tonade färger med trä-karmar i olika träslag såsom fingerskarvad furu eller al och asp. Bastudörr med aluminium karm är mycket populär och ger ett kvalitetsintryck men kostar som regel lite mer än traditionella karmar av trämaterial. Vi har även kvar den traditionella klassikern av bastudörrar i robust trä utan glas för de som väljer att bygga på klassiskt vis. Hos oss finner ni säker en bastu som passar till ett bra pris.

  .

  Bastudörrar efter dina önskemål

 • Bastupanel & Lister

  Bastupaneler i flera olika mått och träslag. Perfekt för dig som vill bygga din egna bastu precis som vi vill ha den.

  Vi har ett stort utbud i olika träslag och mått till ett superbra pris

  .

  Bastupanel i många utföranden till ett bra pris

 • Bastulave

  Bygg din egen bastulave, eller gör det enkelt och välj en av våra färdiga lavar proffsigt utseende med minimalt arbete.

  Bygger du bastu eller renoverar din gamla? En klassisk bastu är helt i trä, från topp till tå i bastulav och panel. Det finns mycket att välja på i beroende på tycke och smak. På sittplatserna vill vi gärna ha lavar så att vi inte får kvistar som kådar. Därför använder vi oss endast av kvistfritt första sorteringsvirke i flera träslag, så som asp, al och radiata pine.

  .

  Snygga bastulavar i olika träslag och mått

 • Bastuisolering
 • Ryggstöd, armstöd och...