Högsta kreditvärdighet

Infraröd byggsats 

Uppgradera eller bygg en helt ny infrabastu med kvalitets produkter från Luxway

Många basturum används väldigt sällan, och brukas mer som ett förråd. Varför inte ge nytt liv till din gamla bastu igenom att uppgradera den till en infrabastu? Våra kvalitetsprodukter är tillverkade i Tyskland och har gått igenom de mest rigorösa testerna och har därför erhållit TÜV-märkning. Vi har tekniken för alla storlekar och för egna designer. Vill du som många andra ha ett eget utseende och komplettera upp din gamla bastu så finner ni tekniken här hos oss. Om du är osäker på  vad som är bäst just för dig kan några av våra konsulter säkert finna en lösning och hjälpa dig med både teknikval och ritningar.

IR bastu på eget sätt

Underkategorier

 • IR- Paneler

  Med IR paneler kan du konvertera din befintliga bastu till infraröd.

  Dessa infraröda värmepaneler fäst upp runt befintlig bastubänk samt under bänk mot vader och fötter. En del kompletterar med IR panel samt vitalight fullspektrum för att få en behaglig infraröd bastuvärme. Sättet att bygga sin egna infraröda bastu är många.

  Fabriken som producerar denna IR-teknik har 25 års erfarenhet vilket borgar för en god kvalitét samt funktionalitet när du skall bygga din egna IR bastu.

  Samtliga IR paneler tillverkas i Tyskland och har genomgått tester via Sieberdorf Laboratories samt är godkända via TUV.

  För bästa placering och konvertering av din bastu bör du kontakta oss för förslag och råd.

  IR-PANELER- GÖR DET SJÄLV- "GDS systemet"

 • IR- Vitae Fullspectrum

  Bygg om din bastu med IR vitalight.

  Dessa aggregat finns för både tak & väggmontering.

  Vitaelight fullspektrum tränger in på djupet och ger den kraftigaste uppvärmningen av kroppen. Placeringarna är många, en del föredrar att montera aggregat ovanför bastubänken då personen oftast ligger ner på bänken, andra vill ha värmen från rygg och ifrån vägghörnor eller på golv med riktning uppåt under bastulave. En del använder endast några enstaka aggregat för att komplettera i sin vanliga bastu medan andra vill endast ha infraröd bastuvärme och får då komplettera med fler aggregat eller en kombination med andra typer av infraröda värmeaggregat. Beroende på hur din bastu är byggd kan du utifrån den ytan planera din egna design på IR bastu, rådgör gärna med oss angående val av aggregat.

 • IR-Incolloy Reflektorer

  Bygga bastu med IR reflektorer.

  För större bastuinstallationer i till exempel badhallar simhallar, gym etc där bastun skall stå med kontinuerlig drift under ordinarie öppettider är en värmekälla av IR reflektorer i kombination med IR paneler bäst att föredra. De är anpassade för kontinuerlig driftsättning och har lång livstid. För bästa anpassning av större installation bör ni konsultera med oss för bästa anpassning.

 • IR- Regulatorer

  Infra-regulatorer.

  För att kunna använda din ir bastu efter du byggt den bör du kunna styra bastun till rätt temperatur. Vi rekommenderar alltid de regulatorer som är anpassade till respektive typ av värmekälla. Är du osäker på vilken styrning du bör använda kan du alltid kontakta vår kundtjänst i frågor som rör installationen.

 • El kopplingar & kontakter

  El-kopplingar till infraröda bastu-aggregat och regulatorer.

  Om ni kopplar dessa aggregat med hjälp av en elektriker så kan man utesluta alla ledningar och låta elektrikern
  ta med sig eget material såsom kabel, och kopplingsdosor. Vill man göra det mesta jobbet själv och spara på elektrikerns arbetstid kan man använda sig av materialen enligt nedan och koppla dessa aggregat själv.

  Anslutningen till regulatorn och inspektion innan driftssättning skall dock alltid en kvalificerad elektriker utföra.

  Principen är enkel att koppla dessa aggregat till en fungerande bastu.
  Se kopplings-schema under varje artikel. 

 • Infraröda panelsatser

  Infraröda värme-panelsatser.

  Nedan paketsatser är ifrån några förslag från kunder som beställt och installerat  efter samråd med oss för sin bastuyta. Alla basturum är olika och vissa passar även på att bygga om bastun från grunden, de byter väggpanel och dörrar, en del väljer bara byta ut bastubänken medan andra bara sätter upp panelsatserna utan att göra någon annan förändring. Om ni vill ha ett förslag för just era mått kan ni kontakta oss, så kan vi hjälpa till med en basturitning. Vill ni även ha ett förslag på ny bastupanel eller dörrar etc kan vi även hjälpa till med det. Välkomna till oss.