Högsta kreditvärdighet

Bastupanel & Lister 

Bastupaneler i flera olika mått och träslag. Perfekt för dig som vill bygga din egna bastu precis som vi vill ha den.

Vi har ett stort utbud i olika träslag och mått till ett superbra pris

.

Bastupanel i många utföranden till ett bra pris

Underkategorier

 • Bastupanel ASP 15x68

  Att bygga en bastu är en investering för livet.

  Du kan avnjuta olika typer av bastubad, allt från färdiga basturum till en individuellt anpassad bastu i både mått och design.  Att bygga en bastu med lösa väggpaneler och lav från grunden kräver noggrann planering och gärna en ritning innan bygget påbörjas för att kunna minimera spill av trämaterialen.

 • Bastupanel ASP 15x90

  Det första intrycket i din bastu står oftast bastupanelen för då den representerar ditt val av utseende och design. Dessutom är viktigt att panelen är av god kvalitet och du bör därför välja panel med omsorg. I vårt sortiment finns bastupanel i al och asp som båda är lämpliga träslag för inredning av bastu.

 • Bastupanel ASP 15x125

  Aspen är ett mycket ljust träslag som behåller sin ljushet i till exempel en inner-panel. Aspen har låg värmeledningsförmåga och släpper ingen kåda och används därför till bastulavar och bastupanel. Nöjet att spika upp en vacker panel och att se den färdiga, vackra ytan växa bräda för bräda, ger en skön känsla. Sedan fullbordar du ditt personliga basturum med matchande hörn-lister och dörrfoder.

 • Bastupanel ASP, SIS 15x68

  Traditionellt är asp och al som är våra nordiska lövträd de vanligaste valen. Nu för tiden byggs bastun ofta i anslutning till påkostade och exklusiva badrum och då blir det naturligt att välja panel i högre kvalité. Vi föreslår gärna att ni använder en kvistren asp eller al. Båda alternativen är fria från kåda och har inga fula kvistmärken. Då hyvlingen är av högsta kvalité får ni en sammetslen yta och fångar trädets struktur.

 • Värmebehandlad ASP 15x90

  Värmebehandling av asp och al förbättrar egenskaperna hos träet betydligt och öppnar nya användningsområden för dessa typer av träslag. Värmebehandling är en teknik som ger naturliga förändringar i träcellerna när de utsätts för övermättad ånga under temperaturer på upp till 240 ° C och under tryck från 0,1-0,2 MPa. Efter behandlingen blir resultatet ett äkta och miljövänligt samt massivt trä.

 • Värmebehandlad ASP 15x125

  Det blir mer och mer populärt att använda värmebehandlat trävirke i sin bastu. En del föredra att blanda virket med ljusa träslag såsom asp-trä och får då sin alldeles egna nisch på utseendet. Bara fantasin finns så kan du säkert även finna din egna design. En bredare väggpanel är stiligt men lite dyrare än traditionella mått.

 • Bastupanel AL 15x90

  Bastupanel av al har blivit mycket populära och de klarar den tuffa miljön mycket bra. Al panelen har en låg värmeledningsförmåga, vilket i sin tur gör det möjligt för att man kan bygga svåra och mer komplexa bastu-konstruktioner. Den låga förmågan att absorbera fukt och värme har bidragit till att bastupanel i al blivit mycket populärt att använda. 

 • Bastupanel AL 15x125

  Bastupanel av al-trä är populärt på grund av sin låga värmeledningsförmåga. En AL panel har även en mycket jämn struktur utan en massa synliga års ringar från trädets kärna. Mjuk och sammetslen yta med ett lite rött inslag har gjort att den blivit mycket populär att använda vid bastuinstallationer. Den främsta fördelen är den långa hållbarheten som gör att du inte behöver renovera bastun efter några år.

 • Värmebehandlad AL 15x90

  Värmebehandlat trä används i större utsträckning för dekorativa mörka inlägg i en ljus bastumiljö då det framhäver den klassiska designen på bastur. Efter behandlingen blir värmebehandlat trä ett hårt och hållbart träslag med underbar doft.

 • Värmebehandlad AL 15x120

  Söker man efter en design av bastun med mörka och ljusa träslag bör man kombinera ljus asp och värmebehandlat trä. Behandlingen är miljövänlig och ger trädet en hård yta med fina mönster från trädets struktur.

 • Bastupanel Ceder
 • Trälister för bastu

  För att få en komplett bastu bör man inte glömma bort den sista detaljen,  dvs trälisterna som gör att bastun äntligen får ett färdigt utseende. Ett "halvklart" resultat vill ju ingen ha efter det man lagt ner många timmars renoveringsarbete eller vid en nyproduktion.