Högsta kreditvärdighet

Bastulave 

Bygg din egen bastulave, eller gör det enkelt och välj en av våra färdiga lavar proffsigt utseende med minimalt arbete.

Bygger du bastu eller renoverar din gamla? En klassisk bastu är helt i trä, från topp till tå i bastulav och panel. Det finns mycket att välja på i beroende på tycke och smak. På sittplatserna vill vi gärna ha lavar så att vi inte får kvistar som kådar. Därför använder vi oss endast av kvistfritt första sorteringsvirke i flera träslag, så som asp, al och radiata pine.

.

Snygga bastulavar i olika träslag och mått

Underkategorier

 • Bastulav ASP 28x45

  Både AL och Asp har låg värmeledningsförmåga och släpper ingen kåda och används därför till bastulavar och bastupanel. Nöjet att spika upp en vacker bastulave och att se den färdiga, vackra ytan växa bräda för bräda, ger en skön känsla

 • Bastulav ASP 21x90

  Egenskaper från asp trä kännetecknas av en hög hållbarhet samt ett bra fuktmotstånd och trädet behåller sina naturliga färger även under relativt höga temperaturer. Asp-panelen blir inte böjd och skev och den spricker inte samt går sönder när den utsätts för höga temperaturer eller fukt.

 • Bastulav ASP 28x90

  Egenskaper från asp panelen kännetecknas av en lång hållbarhet och är bra i fuktiga miljöer såsom i en bastu. Trävirket behåller sina naturliga färger även under höga temperaturer som kan förekomma i bastumiljöer. Asp laven blir inte böjd och skev efter ett tag och ger inte sprickor. Vid höga temperaturer med fukt är det viktigt med ett bra virke som håller i många år.

 • Värmebehandlad ASP 28x45

  Vill man ha en lave eller bastu-bänk underhållsfri bör man överväga att bygga den med värmebehandlat trä. Efter behandlingsprocessen får man en hård yta men samtidigt sammetslen med härlig doft.

 • Värmebehandlad ASP 28x90

  Värmebehandlat trä används i stor utsträckning vid byggnation med dekorativa mörka inlägg, som framhäver en klassisk design på bastur. Värme modifierat trä är lika bra som andra träslag. Det är hållbart och har en fin doft och är givetvis helt fri från kåda från kvistar.

 • Bastulav AL 28x45

  Strukturen på al trä är mycket fin. En Al-lave är en av de mest deformations-resistenta träslagen. Års-ringarna syns knappt i träets struktur. Alen har en låg värmeledningsförmåga. Al har använts i konstruktioner av bastur i decennier. Alen är mycket tålig när den kommer i omedelbar kontakt värme och vatten. Färgen kan variera från svagt rosa till röd och har en mycket god doft av genuint trä.

 • Bastulav AL 28x90

  Med en lite bredare bastu lav i 28x90 mm bredd får man en stabilare bastulave eller bastu-bänk som även andra kallar det. Al virket är av yppersta kvalité när det gäller att få en hållbar och robust bänk som håller i många år utan en massa onödiga reparationer.

 • Värmebehandlad Radiata...
 • Färdiga lavar

  Vill man ha en bastu-lav eller bastu-bänk som det även kallas, mer underhållsfri bör man överväga att bygga den med asp eller al virke. Man kan även använda sig av värmebehandlat trä. Efter behandlingsprocessen får laven en hård yta men samtidigt sammetslen med härlig doft. Det är även populärt att kombinera mörka och ljusa inslag det brukar ge ett snyggt resultat. Vill man spara tid så överväg att beställa färdiga lavar, de är lätta att korta ner eller förlänga. Du sparar mycket tid med färdiga bredder och längder.