Bastu köp hos Luxway högsta kreditvärdighet

Köp Tryggt IR Bastu och Infraröd Bastu

Bastutillbehör 

Fullända din bastu med bastutillbehör från Luxway.

Med bastutillbehör från Luxway får du en underbar upplevelse och maximal bekvämlighet. Luta dig tillbaka mot ett bekvämt ergonomiskt ryggstöd och fullända din avslappning med värme. Små bastutillbehör kan både vara praktiska och till en stor hjälp. Vi har många olika bastutillbehör för din bastu och du kan säkert hitta just den färg eller träslag som passar er bäst. Om du köper bastutillbehör från Luxway, så får du kvalitet till rätt pris.

. både produkt

Mängder med tillbehör till din bastu, belysning, stäva skopa, termometer, hygrometer osv.

Bra bastutillbehör till just din bastu

Med en bra belysning kommer man långt

Alla behöver någon typ av bastutillbehör, en del byter ut trasiga delar medan andra vill förnya och fräscha upp sin gamla bastu. Med en ny bastubelysning kan man komma långt bara där. En LED-list i taket eller under laven kan få en tråkig bastu att se välkomnande ut och man kan göra mer än så med att planera sin ljusdesign, man kan till exempel punkt belysa olika delar inne i bastun som man tycker om.

En bastutermometer kan se olika ut

En termometer och hygrometer kan se olika ut beroende på det underlag de är fästa på. En väljer ett traditionellt träslag och många gånger samma som bastupanelen för att det inte skall synas för mycket. De termometrar och hygrometrar som är i Cederträ eller i metall sticker ut en aning och passar de som har en modern miljö, det finns även LED belysta termometrar, se mer på respektive produktgrupp.

En skopa och stäva finns på många sätt

Stävor och skopor är alltid ett ”måste” i en bastu. Ett gammalt uttryck för detta är att man ”kastar bad ”, dvs man häller en skopa-vatten över bastu-stenarna för att få upp ångan inne i bastun. Traditionella skopor brukar vara gjorda av asp eller al trä men det finns även lite lyxigare i metall med trähandtag för att man inte skall bränna sig.

 En stäva brukar för det mesta väljas tillsammans med en skopa i samma material eller design. Stävor finns i ett stort urval av både metall och olika träslag. Det finns även stävor och skopor som är tillverkade av en miljövänlig plastkomposit vilket gör den 100% återvinningsbar.

Med Bastuvax kan du måla bastun invändigt

Om du någon gång drömt om att få en helvit eller svart, grå bastu invändigt så är det fullt möjligt idag. Då bastu kommer upp i höga temperaturer så kan färger släppa ut skadliga ämnen i luften därför har det tidigare inte varit möjligt. TIKKURULA är en finsk tillverkare som har löst detta problem idag och garanterar helt giftfria bastuvax som även har smuts och fuktavvisande egenskaper. TIKKURULA har även bastulavskydd och rengöringsprodukter för att hålla din bastu i fin form under många år framöver.

Mer avkoppling med bastustol och fotpall

Bastustolar blir allt mer populärt att ha inne i bastun för en skönare session. En del som bygger om struntar i den klassiska laven och sätter in bastustolar med fotpallar istället. Andra använder bastustol och fotpall utanför bastun för avkylning, sätten är många att använda de här tillbehören.

Att torrborsta sig regelbundet

Att borsta sig till en bra och fin hy har vi använt oss av sedan urminnes tider. Kanske är det både själva känslan som sträcker ut huden som gör att vi uppskattar en torrborstning så mycket. En torrborste bör alltid vara tillverkad av obehandlat trä och ha en naturborst för bästa resultat.

Bra och funktionella bastutillbehör

Håller en gammal tradition på att förändras? Då dagens mer moderna bastu finns så skapar det givetvis ett behov av både bättre tillbehör men framförallt funktionella och ibland roliga tillbehör. Vad sägs om att grilla en korv inne i bastun direkt på bastustenarna, detta kan man göra med ett HUKKA korvrör som är tillverkat av täljsten. Man kan även sätta sin egen doft med hjälp av en bastu-tomte eller bastu-ande. Sätten är som sagt många men mer funktionella tillbehören är ergonomiskt ryggstöd som avlastar ryggen och gör stunden skön. Högtalare i en bastu kan ge stunder för ljudboken att lyssna på. Här finner ni både luftventiler och dörrhandtag.