Bastu köp hos Luxway högsta kreditvärdighet

Köp Tryggt IR Bastu och Infraröd Bastu

Belysning 

Bastubelysning

Något som har blivit enormt populärt är att ha lite mer omfattande belysning i sin bastu. Tidigare var det som mest vanligt att ha en enstaka väggmonterad lampa. Men tack vare teknisk utveckling kan man nu få såväl effektbelysning som punktbelysning till ett väldigt förmånligt pris. I vårt stora utbud av belysningsprodukter hittar du allt i från klassiska bastulampor bakom träkåpa till modernt fiberoptiskt ljus.

Bastubelysning har kommit att bli mer än bara ett funktionellt inslag i bastun. Genom att använda ljuset till sin fördel kan man med all enkelhet dra uppmärksamhet till särskilda detaljer i en bastu. Detta kallas ofta för effektljus. Ett typiskt exempel är att använda ljusslingor eller upplysta lister för att avgränsa områden med ljus, eller helt enkelt låta fiberoptiskt ljus pryda taket.

Resurseffektiv bastubelysning möter gamla anor

Med modern teknisk utveckling så har det kommit helt nya möjligheter för effektiv upplysning. LED-lampor och fiberoptik gör att man kan installera kraftfull belysning som är så pass diskret att den inte tar över helhetsintrycket. Därför behöver denna sorts belysning sällan täckas med lister, vilket annars är vanligt med klassiska bastulampor. Om du däremot gillar de gamla klassiska väggmonterade lamporna så kan du glädja dig åt att vi fortfarande har flera av dem tillgängliga i vårt utbud.

Visar 1 - 62 av 62 artiklar

Välj och din egen bastubelysning, gör den unik

Många planerar bastubelysningen redan på ett tidigt stadium. Att just ljussättningen kommit i fokus den senaste tiden har mycket med att man vill framhäva olika detaljer. En punktbelysning av ett modernt bastuaggregat gör ju en bastu lite fräckare medan en del andra nöjer sig med en läslampa eller moderna LED-lister under bastulav. För att få just din bastu unik bör man i ett tidigt stadium planera el tillförsel till de olika ljuskällor man föredrar. En transformator skall till exempel ligga utanför utrymmet för att inte ta skada i en bastu då den ej tålererar höga temperaturer. Vissa ljuskällor skall man undvika att ha direkt under ett bastuaggregat.

Visar 1 - 62 av 62 artiklar