Bastu köp hos Luxway högsta kreditvärdighet

Köp Tryggt IR Bastu och Infraröd Bastu
Högsta kreditvärdighet

Bastupanel Ceder 

Bastupanel i cederträ

Ceder är ett av världens mest historiska och eftertraktade träslag. Cederträd växer naturligt i stora delar av områden kring Medelhavet, och har sedan urminnes tider använts av människor för ett stort antal olika ändamål. Dess särpräglade utseende och doft anses ofta ge en känsla som inte går att återskapa med något annat material.

Unikt underhållsfritt träslag

På grund av den naturliga tåligheten mot röta och beständigheten i skiftande klimat har det blivit populärt att tillverka paneler i ceder. Träslaget är även enkelt att bearbeta och tappar sällan sin form. Även om ceder kan gynnas av regelbunden behandling, åtminstone om man bibehålla dess ursprungliga utseende, så har många kommit att uppskatta det mer gråaktiga utseende som med tiden präglar obehandlad cederpanel.

Hög naturlig oljehalt

 Anledningen till att det anses vara underhållsfritt är att cederträ innehåller förhållandevis stora mängder naturliga oljor. Därför har ceder den unika förmågan att helt enkelt se till att hålla sig själv fräscht och hälsosamt. Då trä är ett levande material så kan det vara riktigt spännande att se hur det anpassar sig och förändrar sig utifrån omständigheterna i ens egen bastu. Jämfört med övriga träslag så är cederträ så underhållsfritt som naturmaterial kan bli.

Visar 1 - 3 av 3 artiklar

Ger ett särpräglat utseende

Panelerna är helt kvistfria och bidrar till den klassiskt dova visuella bastuupplevelsen. Se till att välja rätt längd på panelerna för att få en slippa hålrum. Skulle det visa sig att du behöver komplettera installationen av paneler med lister, så är det enkelt att hitta lister som matchar panelernas utseende. Många väljer även att variera paneler i olika träslag, då ceder i kombination med övriga träslag passar riktigt bra.

Cederpanelernas låga värmeledningsförmåga gör att de bidrar till ett gemytligt bastuklimat. Oavsett om du väljer att endast använda cederpaneler, eller blanda dem med några av våra andra smidiga paneler så kommer du definitivt att bli nöjd med resultatet.

Visar 1 - 3 av 3 artiklar