Bastupanel AL 15x125

Bastupanel i al på 15x125 mm

När man väljer bastupanel så är träslag och längd de två främsta saker man måste ta ställning till. Bredden är i de flesta fall standardiserad, och hamnar på 15 mm. Men längder skiljer sig däremot åt. En panel på 125 mm, eller 12,5 cm, lämpar sig väl för de bastukonstruktionerna med lite högre takhöjd.

Al är en i Sverige vanligt förekommande björkväxt. Det har under lång tid varit ett populärt träslag då dess låga vikt och naturliga seghet gör det till ett väldigt flexibelt och lätthanterat material. Dess unika beständighet och värmetålighet gör det till ett exemplariskt material för bastu. Utseendemässigt kännetecknas alpaneler av röda toner, vilket ger en särpräglad känsla av exklusivitet.

Al är ett populärt och lättskött alternativ

En stor anledning till varför al är vanligt förekommande i just basturelaterade sammanhang är att det har en väldigt låg värmeledningsförmåga. Eftersom trä är ett naturmaterial har varje enskild panel ett unikt utseende. Man känner ofta igen al på dess röda strimmor som ger en diskret kontrast till den ljust matta ytan. Tack vare det stora utbudet av al i norden så blir det även ofta prisvärt och kostnadseffektivt att välja just al.

Ursäkta olägenheten.

Sök igen