GP Saltair Saltfuktare V90
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

GP Saltair Saltfuktare V90

Therasol Saltair Saltfuktare
Vattenmängd: 820 ml
För utrymme till 1.8 m2
Genererar 110M L/H

9 690,00 kr Inkl. moms

7 752,00 kr Exkl. moms

Beskrivning

Bättre hälsa via inandning av salthaltig ånga?

 

Vad kan du förvänta dig av saltfuktare V90.

Med den behagliga djupa värmestrålningen från den infraröda bastun lägger salt-fuktaren till en viktig hälsoaspekt. Med denna saltspridare monterad inuti bastuns tak berikas luften i bastun med en saltdimma. Det skapar en luft jämförande med en dag på stranden på västkusten och bidrar till din hälsa och välbefinnande.

Hälsa via salthaltig luft?

Att andas en salthaltig luft kan hjälpa dina luftvägar.

Detta är ett uttalande från läkare inom inhalationsbehandling från Tyska lungstiftelsen i Hannover. Läkarna rekommenderar förutom att sluta röka och att delta i aktiv träning att använda salthaltig luft att inandas regelbundet och är speciellt bra om möjligheten finns att använda salthaltig luft i en infraröd bastu eller i en duschkabin men även för ett traditionellt bastubad.

Dr. Morr från DLS i Hannover säger att vanlig saltinhalation bevisligen kan komplettera och stödja behandling mot andningssjukdomar som kronisk bronkit och KOL på grund av ökad slembildning, svullna slemhinnor och inflammerad bronkialvävnad kan användas som ett komplement till läkemedelsbehandlingen genom regelbunden inandning av salt.

Dr Morr säger att saltinhalationer, på grund av saltluftens antiinflammatoriska egenskaper kan förhindra förkylning, akuta luftvägsinfektioner och återkommande sinusinfektioner. Patienter med hösnuva uttrycker sig också positivt om effekten av salthaltig ånga.

Patienterna indikerar även att andningsbesvären minskas under pollensäsongen genom daglig användning av salthaltig luft. Med salt fuktaren får du alla dessa fördelar hemma. svullna slemhinnor och inflammerad bronkialvävnad kan användas som tillägg till läkemedelsbehandling genom att regelbundet andas in salt. Dr Morr säger att saltinhalationer, på grund av deras antiinflammatoriska egenskaper, kan förhindra förkylning, akuta luftvägsinfektioner och återkommande sinusinfektioner. Patienter med hösnuva uttrycker sig också positivt om effekten av salthaltig luft. Patienterna indikerar att andningsbesvären under pollensäsongen minskar genom daglig användning av saltånga.

Användning/montering

Användningstiden är 20-40 minuter åt gången. Fördelningen är inställd på ett sådant sätt att luften berikas med saltlösning, men väggarna i hytten förblir torra. Salt ånggeneratorn är mycket enkel att montera och kan installeras i nästan vilket utrymme som helst utan problem. Salt-generatorn kan slås på och av med en fjärrkontroll. Om vätskenivån är för låg stängs den av automatiskt. Du startar generatorn ca 20 minuter innan bastusessionen och används 20 till 40 minuter per gång. Vatten skall tömmas efter varje användning.

Specifikation:

Höjd x Bredd 140 mm Ø 109 mm
Anslutning: 230V
Transformator 42,6 V
Vattenmängd: 740 ml
Luftpartiklar 1 -10 µm
För rumsvolym 1,8m²
Används för. Infraröd bastu. Ej för traditionell bastu där vi hänvsisar till K90
Använd endast avmineralisrerat vatten och medföljande salt.

Datablad
Luxway Nordic AB
GP-V90
Gender
Unisex