Rökugnar

Röka din egen mat med en rökugn ger minnen och smakupplevelser

Rökt mat har blivit trendigt på sistone, och rökugnar blivit allt mer efterfrågade. Allt fler och fler vill laga sin egen mat antingen över eld eller röka sin fångst själv. Men vad är egentligen en rökugn och hur används den och vad behöver man tänka på? 

Rökt mat har funnits sen urminnes tider.

Sedan decennier tillbaka har människor rökt mat för att tillaga den sk varmrökning eller för att konservera den,  så kallat en kall-rökning. Den rök som bildas vid eldning av olika träslag smaksätter råvarorna. Rökning kan göras manuellt med hjälp av röklådor eller rökskåp, men moderna rökugnar förenklar rökprocessen en hel del. Att röka mat i rökugn är ett mycket enkelt sätt att laga mat och många gillar den rökiga smaken. Många vill ha sin egna perfekta rökta lax eller härligt rökt sidfläsk, och tänk att kunna fixa det själv hemma i trädgården med en egen rökugn!

.

Rök din egen mat i en liten och smidig rökugn från Luxway

Grid
List