Kota Ved-eldad   Bastuugn Kota Luosto utan omramning
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Bastuugn Kota Luosto utan omramning

7 495,00 kr (inkl. moms) 5 996,00 kr (exkl. moms)
Inkl. moms
Rekommenderade tillbehör
Beskrivning

Vedeldat bastuaggregat Kota LuostoBastusten ingår ej!
Detta är endast själva grunden till Luosto-, Inari- och VS-modellerna, utan respektive tillbehör.

Kota bastuugnar uppfyller alla krav som ställs för en bra bastuugn.
Stor stenmängd garanterar effektiv badkastning.
Ugnstommens och yttermantelns runda form förlänger produktens livslängd på grund av att ugnen bättre tål belastningen från värmeexpansionen, som nu fördelas jämnt över hela stommen. Dessutom underlättar den runda formen placering i trånga utrymmen och hörn.


Den miljövänliga bastuugnen värms upp med en förhållandevis liten vedmängd. Bastuugnen har en glaslucka med gjutjärnsram och ställbara fötter.

OBS! När du har en vedeldad ugn så måste du ha en golvskyddsplåt. Finns under tillbehör ovan. Detta gäller inte dig som har gjuten betongplatta eller motsvarande. Om du har golvvärme i bastun krävs golvskyddsplåt.

Tillbehör som skorsten, bastusten, golvskyddsplåt, väggskyddsplåt finns under tillbehör ovan.

Det går att ansluta skorsten uppåt och bakåt, mått från golv upp till bakre skorstenshålet är 840 mm, mätt från kanalens nedre kant. Det går även att kapa av tre ståltrådar i stenkorgen t.ex. med en bågfil. Då blir måtten 550 mm.

SS-EN 15821:2010 är en harmoniserad EU-standard gällande bastuaggregat för styckeved och föranleder CE-märkning enligt CPR. Där anges gränsvärde för utsläpp 1,0 % CO vid 13 % O2.

Från den 1 juli 2013, måste deklarerade egenskaper och CE-märkning finnas för byggprodukter som täcks in av en harmoniserad standard, och som förs ut på marknaden inom EU, allt enligt byggproduktförordningen.

Datablad
Narvi
s92144
Gender
Unisex