Bastulav AL 28x90   Bastulav al 28x90mm Längd: 3,0 m
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Bastulav al 28x90mm Längd: 3,0 m

Bastulav i al trä 28x90mm Längd: 3,0 m

438,00 kr Inkl. moms

350,40 kr Exkl. moms

Rekommenderade tillbehör
Beskrivning

Bastulav av al är ett mycket bra val.

Kvalitéts känslan av att bygga en rejäl bastulav är härlig och inbjudande. Al trä är ett mjukt och lent träslag med goda egenskaper för att bygga bastulav av och man får en bra slutfinish med AL trä. Detta är kärnvirket vi tar och tillverkar och man ser knappt årsringarna i trädets struktur. Det är lite dyrare än till exempel asp trä men har en bättre och längre hållbarhet.

När du skall bygga bastulav?

Det vanligaste är att man bygger bastulaven på längden men det finns fördelar att även tänka på att bygga på tvären. Desto kortare längder desto längre livslängd brukar man säga. Om man har en bastu i sin verksamhet som är på den mesta tiden på dygnet och om den används mycket är bastulav på tvären att föredra då längre lavvirke kan böja sig med tiden beroende på hetta och fukt men för en privat bastu spelar det ingen större roll.

Mät din bastulav och beställ rätt längd

När du planerar att bygga bastulav bör du räkna ut så hela längder som möjligt för att undvika onödiga spill-bitar. Desto bättre du kalkylerar ju mindre onödiga pengar.

Bastulav i al trä 28x90mm Längd: 3,0 m

Bastulav i al som ger din bastu ett lyxigt intryck. Al är till skillnad mot Asp något ljusröd i sin ton men i övrigt lika Asp trä. I Finland byggs den traditionella bastun av just det här träslaget. Al-lav har alltså ”mer färg” än aspträdet.

Datablad
Luxway Nordic AB
s990030
7350120005236
Gender
Unisex