Bastu köp hos Luxway högsta kreditvärdighet

Köp Tryggt IR Bastu och Infraröd Bastu
Högsta kreditvärdighet

Vad är en Luxway infraröd bastu?

Luxway Infrabastu är tillverkat av enbart solid trä, som cederträ eller hemlock. Den är lätt att montera och placera på valfri plats inomhus. Monteringstid ca 1-3 timmar beroende på modell. Kräver inga fasta elinstallationer eller något våtrum. Kopplas enkelt in i befintligt eluttag. Luxway infraröd bastu är försedd med "carbon wave" eller fullspektrum "Vitaelight" värmare runt om sittplatserna. Den Infraröda bastun levereras med inbyggd Cd spelare så du kan avnjuta din favoritmusik medan du bastar.

Hur fungerar en luxway bastu

Du får en behaglig temperatur i en infraröd bastu.

Bastubadandet sker i en behaglig temperatur mellan 40-65 C (traditionell bastu 80-100 C). En infrabastu är en så kallad lågtemperatur bastu, den är behaglig att vistats i och kan med fördel användas av alla även av personer som inte finner sig komfortabla i allt för höga temperaturer eller pga. hälsoskäl (högt blodtryck) inte kan vistas i traditionell bastu med dess höga temperatur.
I en Luxway infrabastu bör temperaturen inte överstiga 65 C, högre temperatur ger ingen förbättrad effekt. Redan vid en temperatur på 40-50 C nås önskad effekt. Bastun är försedd med friskluftsventil eller utluftsfläkt, vilket gör luften lätt att andas. Det går bra att ha dörren öppen och ändå nå optimal effekt på bastun. Bastuvärmarna värms upp snabbt på ca 10 min och är mycket energisnål (ex Energiförbrukningen är 1,6 kw på en timme, kostnad för en timme blir 1,60 kr vid ett pris på 1 kr/kw timme eller 0,8 kr för 30min). 

Mindre energiåtgång och mer effekt.

I en Infraröd bastu går mindre än 20% av energin åt att till att värma luften, medan över 80% omvandlas till värme inne i vår kropp. En infrabastu värmer dels mer på djupet i vävnaderna än en traditionell bastu, samt större delen av energiutvecklingen går direkt till att värma kroppen och inte till att värma omkringliggande luft som i sin tur skall värma upp kroppen ytligt. Detta är de avgörande skillnader som förklarar många av de fördelar som blir tillgängliga, men som man inte uppnår vid användning av traditionell bastu.

Under de senaste 25 åren har japanska och kinesiska forskare och kliniker utfört omfattande forskning på långvågiga infraröda behandlingar och rapporterat ett stort antal fördelar. Infraröd värme är helt ofarlig och är en värmekälla som används på sjukhus att värma spädbarn med.