Bontorp

b

När fokuset ligger på hållbarhet och miljö så är infrabastu det enda riktiga bastualternativet, på grund av den extremt låga energiåtgången.

b

Bostadsrättsföreningen Bontorp i Mölnlycke, endast 10 minuter från Göteborg centrum, är ett nybyggt projekt för 55+ boende i en urban oas. Med fokus på miljö, hållbarhet och aktivitet. Projektet består av 87 lägenheter med en stor innergård som är uppvärmd året runt, med boulebana, palmer och fruktträd, perfekt för både avkoppling och gemenskap. I bygget så finns också en gedigen Spa-anläggning med gym, pool, kallvattenpool, ångbastu och självklart en Infrabastu från Luxway.

Infrabastun startas enkelt med en knapptryckning, när man tryckt på knappen så tar det knappt 5 minuter innan bastun är varm och skön att använda. Med ett sådant system istället för att den står på hela dagarna, gör att man sparar mycket på energiåtgången i bastun.

b

”Vi valde en infraröd bastu från Luxway, då det ligger helt i vår linje med fokus på miljö och hållbarhet. Bastun är mycket energieffektiv vilket gör att vi sparar många kilowattimmar jämfört med en traditionell bastu. Våra boende uppskattar bastun mycket för hälsoeffekterna en infraröd bastu medför men också för avkoppling och att den är riktigt skön att basta i.” - Ulf Spennare, VD Bo Aktivt i Sverige AB

Modern bostadsrättsförening med hållbarhetsfokus

Ny modern infrabastu, perfekt till bostadsrättsförening

b

Bastun är modern och snygg och byggt med energieffektivitet och enkelt underhåll i åtanke. Bastun är byggd med panel och sittlavar i Al. Al har mer röd-ton i sig och lite mer liv än i en mer traditionell Asp som är väldigt neutral. Detta valdes för att ge en varmare känsla i bastun, då den annars kunde kännas kall med det ljusgråa klinkergolvet och de gråa aluminium karmarna till fönsterna. Med den varma känslan så blir bastun mer inbjudande. Sittlavarna är våra Exklusive lavar, med enkelt avtagbar sittyta för att komma åt och städa hela golvet och underhålla bastun vid behov. 

Till värmesystem så använder vi våra egna kraftiga och mycket effektiva Mica Wave paneler samt takvärmare för ökad effekt och snabbare uppvärmningstid. Styrningen är specialbyggd med tryckknapp aktivering och timer på 30 minuter.

Bastun ligger precis vägg i vägg med en Hamam, eller ångbastu från Tylö som vi också levererat till Bontorp. Våra egna elektriker utförde installationen av både ångbastun samt infrabastun.

-Säger Oscar Samuelsson, bastudesigner på Luxway, som designade bastun.

b

Infrabastun är designad helt i linje med Bontops fokusområden på hållbarhet, miljö och aktivitet. Allt trävirke som använts i bastun är FSC-certifierat trä från hållbart skogsbruk, där det planteras fler träd än vad som avverkas. Infravärmesystem förbrukar cirka en fjärdedel av energin mot vad en traditionell bastu av samma storlek förbrukar, när den aktiveras via tryckknapp så förbrukar bastun ingenting när ingen aktivt använder den. När man har hållbarhet och miljö i fokus, så är det enda bastualternativet en välgörande och energisnål infraröd bastu!

b

Lyxig bastuinredning i Al med vacker utsikt

Foto: Bontorp / Tornstaden