Infraröd värmemadrass - information om fördelarna


Jade terrace Luxway inframadrass

Fördelarna med en infraröd värmemadrass med natursten

 • Värmemadrass ökar blodcirkulationen och cellmetabolismen.
 • Reducerar smärta och stärker immunförsvaret.
 • Hjälper mot sömnlöshet.
 • Ger en “Infraröd bastu effekt”, bränner effektivt kalorier genom svettning.
 • Lindrar inflammationer, stela leder och muskelsmärta.
 • Avslappnande och lindrar stress, humör och ger en välbefinnande känsla.
 • Effektiv detox,understöder att få ut gifter och slaggprodukter ur kroppen.

 

Fördelarna med de individuella funktionerna

 • De varma stenarna ger ifrån sig värme på långsamt och behagligt sätt.
 • De varma stenarna kan försätta dig i ett meditativt och helande tillstånd.
 • De varma stenarna ger en djup avslappning, minskar stress och spänningar.
 • Infravärmen tränger djupt in i muskler, leder och vävnad.
 • Infraterapi hjälper med smärtlindring och hjälper kroppen av avvärja infektioner.
 • Infravärmen har en detoxing effekt och drar effektivt ut gifter ur kroppen.
 • Negativa joner kan ha en positiv effekt på depression.
 • Negativa joner kan hjälpa kroppens celler att producera näring och motverka gifter.
 • Negativa joner kan öka blodflödet och syretillförsel i hjärnan och balansera kroppens naturliga PH-värde.
 • Negativa joner motverkar effekten elektromagnetiska fält från bland annat datorer och mobiltelefoner.
 • Foton-terapi ökar blodflödet i kroppen och syretillförseln, kan hjälpa med läkning av skador och smärtlindring.
 • Turmalin kan förbättra blodcirkulationen och hjälpa att syresätta blodet.
 • Turmalin sägs förbättra immunförsvaret, lymfsystemet, hjälper mot sömnproblem och stimulerar läkning i genom hela kroppen.
 • Regelbunden användning av ametistmadrasser kan reducera stress, ångest, kortisolnivån.
 • Ametist sägs att öka energin och vitaliteten i kroppen och sinnet.
 • Jade-madrasser kan användas utan strömförsörjning för att ge en svalkande effekt.

Medicinska åkommor som sägs att lindras av en värmemadrass med IR

 • Stress och stelhet.
 • Dålig blodcirkulation.
 • Ryggsmärtor, muskelsmärtor och ledvärk.
 • Migrän, nackstelhet och huvudvärk.
 • Depression, ångest och sömnsvårigheter.
 • Fibromyalgi och kronisk matthet.
 • Högt blodtryck.
 • Artrit.
 • Bronkit astma/COPD.
 • Symptom av kroniska sjukdomar.

 

 

Vad är varm stenterapi?

Varm stenterapi, används ofta tillsammans med massage och är djupt avkopplande. Den långsamma frisättningen av värme från stenarna stimulerar och slappnar av kroppen. Detta hjälper musklerna, har en detox effekt och hjälper kroppen att läka. Varm stenterapi med infraröd värmemadrass mjukar också upp spända muskler, lindrar smärta, och ger en avslappnande känsla samt ökar välbefinnandet. Avslappningen sprider sig genom vävnaderna, och reducerar stress.

Hur använder man sig av varm stenterapi?

Eftersom varm stenterapi syftar till att skapa välbefinnande och avkoppling, ger det bäst effekt i ett lugnt utrymme och med avslappnande musik. Detta gör det möjligt att fokusera och släppa all stress och spänning. Ofta händer det att man går in i ett meditativ tillstånd eller somnar. Djup sömn är ett återställande tillstånd under vilket kroppen kan utföra läkningsprocesser. Efter en varm stenterapi behandling, innan du sitter upp, bör man ligga några minuter för att kroppen ska få full effekt av behandlingen. Ytterligare någon timmes avslappning rekommenderas för att kroppen ska kunna ta emot de alla fördelar av behandlingen. Drick också mycket vatten för återfuktning, ät frukt och grönsaker, och sitt gärna tyst och avslappnat innan man återgår till sina dagliga aktiviteter.

Vem ska inte använda sig av varm stenterapi?

Som en allmän regel, människor som inte borde genomgå en standard massageterapi, till exempel barn eller gravida kvinnor, bör inte använda sig utav varm stenterapi. Man ska inte använda varm stenterapi på sår eller öppen hudinfektion. Människor med vissa problem kan använda heta stenar eller uppvärmda madrasser men endast vid låg till medelvärme (30 ° - 45 °C). Dessa tillstånd innefattar kroniskt högt blodtryck, cancer, lymfödem, hjärt-, lever- eller njursjukdomar, anorexi, diabetes (undantag: typ 2-diabetes), Osteoporos, multipel skleros, vasospastisk sjukdom, kronisk huvudvärk eller akut feber.

 

stenterapi mattress jade half body

 

Vad är infraröd värmeterapi?

Det synliga ljuset från solen inkluderar bekant regnbågens alla färger. Men bara 44% av det fulla
spektrumet av solljus är i det synliga området. Högfrekventa ultravioletta (UV) strålar utgör 4% och kan åldra huden i förtid, kan orsakar hudcancer och andra problem. Långvågiga infraröda strålar utgör 52%. Dom är inte skadliga för kroppen och skadar inte heller huden. Infrarött ljus överför mer värme än vanligt ljus. Infraröd värmeterapi använder långvågiga infraröda ljusstrålar, för att ge några av de fördelaktiga effekterna av solsken, utan direkt exponering i solen.

Hur fungerar infraröd värmeterapi?

Användning av infravågor hjälper till att stimulera kroppens ämnesomsättning. Vi behöver också ljus för att absorbera vissa näringsämnen och mineraler. Brist på solljus kan leda till försämrat immunförsvar, spänningar, trötthet, depression och sömnlöshet. infravågorna ökar kroppens temperatur. Detta ökar blodcirkulationen genom utvidgningen av blodkärl. Infravågorna tränger djupt in i kroppen och värmer på djupet. Värmen resonerar med cellerna och upp-friskar dem. Inframadrasser är därför mycket effektivare än vanliga värmemadrasser. Effekten fortsätter också efter användning. Fördelarna med infraröd värmeterapi via en värmemadrass kan förbättras med naturlig Jade, Turmalin och Ametist.

Vilka är fördelarna med infraröd värmeterapi?

Forskare har funnit att infrastrålar kan förbättra blodcirkulationen, minska symtomen på kroniska sjukdomar, lindra smärta, återuppliva hudceller, stärka hjärnan, hjärt-kärlsystemet och nervsystemet och hjälper att återställa muskelelasticitet. Studier har även visat att infraröd värmeterapi minskar ischemi, har en anti-inflammatorisk effekt, minskar smärta, revitaliserar huden och främjar bättre sömn.

Detox with infrared slag products

 

Negativ Jonterapi

Vad är negativa joner?

En jon är en atom eller molekyl med en elektrisk laddning, antingen positiva eller negativa. Joner är naturligt förekommande i till exempel solljus, infrastrålar eller vatten under rörelse. Miljöerna runt berg, vattenfall och rullande oceaner är rik på negativa joner.

Vad är negativ jonbehandling?

Negativ jonterapi använder negativa joner för att producera positiva effekter. Många människor finner att det förbättrar deras hälsa, särskilt inom områdena depression, bronkiala problem, allergier, blodtryck, stress och utrensning av slaggprodukter från kroppen.

Hur fungerar negativ jonterapi?

Positiva joner kan absorberas från solljus eller elektroniska enheter som datorer och mobiltelefoner och kan hämma cellfunktionen. Negativa joner förstärker cellernas förmåga att använda näringsämnen och avlägsnar slaggprodukter (toxiner och metaller), ökar syreflödet till hjärnan och balanserar kroppens pH genom att sänka dess surhet. Europeisk forskning har visat att negativa joner ökar kollagenproduktionen, gör cellmembran mer
genomträngliga, och hjälper till att stärka immun- och det autonoma nervsystemet. Forskning i Japan har visat att negativa joner upprätthåller en balans mellan insulin och binjursfunktioner i det autonoma nervsystemet, och att negativ jonisering förstärker jonerna i kalcium och natrium (salt) i blodet och ökar alkaliniteten. Gammaglobulin-halten ökar också, vilket skapar blod som är rikt på proteiner såväl som antikroppar.

Ion therapy, neurotic ions, ionization

 

Fotonterapi

Vad är fotonterapi i en värmemadrass?

Fotonterapi är en process av stimulering med
ljuspartiklar och vågor på cellnivå. Fotonterapi kan lindra smärta, förbättra immunsystemet och kan även reducera inflammationer. Fotonterapi har använts utav bland annat NASA för att stärka skelettet hos astronauter och för att motverka muskelförtvining

Hur fungerar fotonterapi?

När fotonpartiklar berör huden, så absorberar kroppens celler energin från fotonerna. Detta ökar blodcirkulationen och syreflödet i huden. Fotonterapi stimulerar också akupressurpunkter för att hjälpa mot blockeringar. Våra madrasser använder sig av en våglängd på 600 µm.

Phototherapy, HAL, osteoporosis

 

Lågfrekvent EM-puls

Vad är Lågfrekvent Elektromagnetisk puls (PEMF)?

En mängd medicinska studier har visat att Elektromagnetisk puls är en ofarlig och effektiv behandling för flera olika åkommor, så som: Smärtlindring i bäcken, ökad blodcirkulation, behandling av migrän, motverkar benskörhet. I danska studier från 2010 så har man även bevisat att Elektromagnetisk pulsbehandling reducerar symptomen av depression när medicinering inte är effektiv eller möjlig.

Hur fungerar Lågfrekvent EM-puls?

Flera av våra värmemadrasser har en funktion som genererar en lågfrekvent Elektromagnetisk puls (PEMF) på 8Hz (Frekvensen på jordens egna magnetiska fält).
Madrassernas PEMF- funktion aktiveras genom att trycka på knappen markerad med PEMF på styrenheten, varefter en röd lampa på displayen tänds. Funktionen är aktiv och ger i från sig en puls i 20 minuter och sen en paus på 60 minuter för att sedan starta igen. Funktionen kan användas helt utan värme. I en värmemadrass med denna funktionen följer en magnet med för att testa funktionen. Aktivera PEMF funktionen på kontrollenheten, och ställ magneten på madrassen, för att se effekten.

Magnetfält, Jordens magnetfält, inframadrass

 

 

Beskrivning av de olika mineraler som används i infraröda värmemadrasser från Luxway.

 

Om ametist stenar

Vad är Ametist?

Ametist är en ädelsten, den lila (och den mest värdefulla) varianten av mineralet kvarts. Ametist kan producera negativa joner som fördjupar och påskyndar kroppens läkning och rengöringsprocesser.

Vilka är fördelarna med Ametist?

Ametist sägs lindra stress, ångest, depression och
kronisk smärta, hjälpa med lymfatisk dränering, föryngra huden och lindra symptomen av ihållande infektioner så som Kronisk Borelia. Ametist kan också öka vitaliteten i kropp och sinne.

Hur fungerar Ametist med en infraröd värmemadrass och negativ jonterapi? 

Infraröda strålar och negativa joner passerar genom kanaler i ametist kristallerna. Denna teknik bygger på Nobelprisvinnande upptäckter om funktionen av
enkla jonkanaler i celler. Ametist levererar ett starkt och stabilt flöde av infraröda vågor och andra högvibrationsfrekvenser. Infraröda strålarna ger en lugnande, jämn och djup uppvärmning, stimulerar läkning och regenerering.

Fördelarna kan inkludera förbättrad blodcirkulation, immunsystems funktion, smärtlindring, viktminskning, lättnad från ledsmärta, stelhet och trötthet, föryngrad hud samt dränering av slaggprodukter (toxiner och metaller). Det kan också vända effekterna av degenerativ sjukdom, hjälpa med läkning och föryngra celler. Regelbunden användning kan minska stress, ångest och kortisolnivåer.

Ametistkudde

Både Boeing och Microsoft har köpt ametistkuddar för återhämtning för sina anställda. Sjukgymnaster, kiropraktorer och akupunktörer använder ametistkuddar i sin praxis. Även en halvtimme på en ametistkudde kan ge fördelar. 

Ametist, Perfect Ametyst, inframadrass

 

Vad är Jade-stenar?

Uttrycket “jade” kan referera till en av två silikatmineraler, nefrit och jadeit. Nefrit är något mjukare, men mindre sannolikt att brytas sönder. I Östasien har Jade varit högt värderat i århundraden.

Vad är fördelarna med Jade?

I den kinesiska kulturen använder man jade att skydda njure, hjärta, struphuvud, lever, mjälte, sköldkörtel och i allmänhet för att stärka kroppen. Med en helande sten menas att jade utstrålar positiva energier. När en jade madrass används utan el under sommaren så kyler den kroppen och hjälper till med avslappningen.

Hur fungerar en Jade-värmemadrass?

Jade och andra element (såsom turmalin, Germanium eller olika typer av keramik) upphettas för att avge långvågiga infrastrålar som tränger in i kroppen. Jade absorberar effektivt naturlig infraröd värme och skickar den sedan till kroppen jämt och försiktigt. Uppvärmd jade avger också negativa joner, vilket bidrar till att motverka elektromagnetisk strålning som kommer ifrån elektroniska produkter som datorer, mobiltelefoner och vitvaror. Eftersom negativ jonisering sker snabbt med jade kan 20 - 30 minuter vara tillräckligt för att ge resultat.

Vilka är fördelarna med en Jade-värmemadrass? 

Jademadrasser kan lindra smärtor i ryggraden, huvudvärk, artrit och stela leder. En Jademadrass slappnar också av musklerna, lindrar stress, förbättrar blodcirkulationen, hjälper att sänka högt blodtryck och slappna av i tarmarna.

Jade, grön jade inframadrass med jade

 

Turmalin

Vad är turmalin stenar?

Benämningen “turmalin” används för flera exklusiva men relaterade mineraler som kommer i en rik och varierad färg. Turmaliner är piezoelektriska när de värms upp, så de producerar en elektrisk potential (elektrisk laddning i motsatta ändar). De avger också infraröda vågor och negativa joner, när man värmer upp stenen.

Vilka är effekterna av turmalin?

Som en helande sten sägs turmalin minska tarm- och hudproblem, förbättra cirkulationen och hjälpa till med leversjukdomar, hud och autonoma nervsystemet. Det sägs också att turmalin förbättrar immunförsvaret och lymfsystemet, hjälper mot sömnlöshet och stimulera regenerering genom hela kroppen. Brun turmalin är också ansedd att vara en utmärkt jordnings-sten. Det sägs uppmuntra sociala förmågor och engagemang, och öka empati och kreativitet.

Hur används turmalin i en värmemadrass?

Vår turmalin är en keramisk turmalin, en speciell blandning av turmalin-pulver, keramik och jord. Turmalin är ett element rikt på negativa joner. Vår Turmalin har uppmätts til hela 700-1500 negativa joner per kvadratcentimeter.

Svart Turmalin, Leversjukdommar, Lymfsystem inframadrass

 

En infraröd värmemadrass sammansättning

Till skillnad från liknande värmemadrasser som är gjorda med ett ytterhölje och bomullsfiber, består våra mattor av många lager. Var och en med sin egen viktiga funktion. Våra mindre kuddar har vanligtvis nio till tolv lager; Vår stora madrasser kan ha upp till tjugo lager. Här är en typisk lista över lager (olika madrasser är sammansatta på olika sätt)

Sammansättning av inframadrass

 1. Högkvalitativt syntetiskt läder, elegant utförande, slitagetåligt samt lätt att hålla rent.
 2. Kraftig nätväv, Elegant väv som är anpassad för att hålla Jade och Turmalin stenarna på plats.
 3. Jade, Ametist eller Keramisk Turmalin, stenar som kan ge ifrån sig infraröda strålar och negativa joner, vilka kan främja blodcirkulationen och metabolism samt förbättra immunförsvaret.
 4. Bambu kolfiber material, Detta lagret har många viktiga kvaliteter: Det är superabsorberande, mer absorberande än kol. Det kan ta bort dålig lukt samt absorbera damm. Det ger i från sig infraröda strålar och lagrar värmeenergi. Det kan anpassa sig till fuktighet, absorbera vatten i fuktiga förhållanden och släppa det i luften igen vid torrt tillstånd. Det avger en hög koncentration av negativa joner.
 5. Inre vattentätt lager, (Skyddar inte hela madrassen från vatten)
 6. Elektriskt ledande lager, Genererar också negativa joner.
 7. Koppar nätskikt
 8. Glasfiber, Isolerar användaren från elektromagnetiska fält (EMF).
 9. Silikonvärmeskikt
 10. Värmelager, Tillgodoser snabb temperaturökning. Detta materialet är mycket tåligt mot höga temperaturer, slittåligt och vikbart material.
 11. Överhettningsskydd, Om temperaturen blir för hög, så slår strömmen av sig automatiskt.
 12. Ekologisk non-woven lager, Jämnar ut värmen över hela madrassen
 13. Värmeabsorberande och värmedistrubitions lager, lagrar energin i de infraröda strålarna och distribuerar infraröda värmen jämt.
 14. Ekologisk pressad bomull
 15. Värmeisoleringslager, Hindrar värmen från att spridas ner på undersidan av madrassen, och skyddar mot överhettning.
 16. Vattentät Eleusineväv, Slitagetåligt material förhindrar skador och skyddar madrassen.

 

Komposition av en inframadrass'

 

.

Läsare bör uppmärksamma följande


Aktuell information är inte avsedd att diagnostisera eller behandla medicinska tillstånd. Kan dock nyttjas i medicinskt syfte såsom vid lymf-massage, led och muskelsmärtor mm. Vid misstanke på medicinska tillstånd bör läsare/ produktanvändare konsultera vården. Presentationen i denna text rörande olika material är relaterad till de hälsofördelar som olika materialval tillskrivs enligt tradition, sed samt erfarenhetsbaserat.