Infrabastu Holjebadet

 

När Holjebadet i Olofström skulle renoveras, så frågade kommunen medborgarna inklusive Holjebadets personal vad de helst skulle önska för uppdatering av badhuset. På en solklar förstaplats kom en ny stor infraröd bastu från Luxway!

b

Tidigare var det vanligt att Olofströms invånare åkte hela vägen till Bromölla simhall för att infrabasta, då de inte hade något offentlig infrabastu i kommunen. När Holjebadet installerade sin nya infrabastu så blev den mycket populär bland både och kommunens invånare, då många inte trivs i den tunga värmen som är i en traditionell bastu med el-aggregat. De ville kunna njuta av ett skönt bastubad och ta del av alla hälsofördelarna som en infrabastu innebär, utan att behöva sätta sig i bilen eller på bussen för att åka till Bromölla.

Infrabastun på Holjebadet har blivit viktig för invånarna i kommunen, dels som samlingsplats, och också en del av kommunens främjande av folkhälsa.

b

"Det känns jättekul att kunna erbjuda en modern, infraröd bastu till våra besökare. Holjebadet är en viktig mötesplats som förenar våra medborgare. Nu kan vi erbjuda en gemensam bastu där män, kvinnor och barn kan basta tillsammans" - Bianca Gustafsson, Verksamhetschef på Holjebadet.

Holjebadet infrabastu

MicaWave Holjebadet

Strömbesparande bastu

b

Bastun är uppbyggd med breda 125mm liggandes Asp-paneler och kraftiga "Exklusive" sittlavar i asp för ett rejält och gediget intryck. Infrapanelernas svarta värmeyta tar upp det svarta från taket och ger ett stilrent och enhetligt intryck. Bastun känns ändå mjuk på grund av den varmvita dekorspot-belysningen monterad i ljusrampen över varje infrapanel samt de mjuka rundade solfjäderhörnen vi erbjuder till våran "Exklusive" lavserie. Så hela bastun har ett rejält intryck men är ändå varm, mjuk och inbjudande. Säger Oscar Samuelsson, bastudesigner på Luxway, som designade bastun.

b

Den infraröda bastun är designad med smart energitänk för att spara på energi och hjälpa kommunen att uppnå sina energieffektiviseringar och klimatmål. Bastun är inställd på standbyläge under badhusets öppettider, när någon vill använda bastun, så trycker dom enkelt på en tryckknapp på väggen som sätter bastun i aktivt läge i 30 minuter.  Detta tillsammans med den moderna infateknologins redan energisnåla och effektiva värmesystem gör bastun ordentligt mycket mer energibesparande än en traditionell gammal el-bastu som står på och förbrukar el hela dagen.

b

Foto: Anna Svensson, Holjebadet.