Infrabastu Karlslundsbadet i Landskrona

Smart IR-bastu i Landskrona

b

När relaxavdelningen på Karlslundsbadet i Landskrona skulle renoveras, så landade det självklara valet i att installera en infrabastu, istället för den gamla ångbastun som nästan ingen använde. Nu är infrabastu en självklar del av upplevelsen på Karlslundsbadet!

b

Karlslundsbadet önskar att alltid ha moderna och välgörande produkter som efterfrågas av sina gäster. Oavsett om det är nya filtrerings möjligheter för vatten, vattenrutschkanor eller bastu. Valet landade då självklart på att bygga upp en ny modern, hälsosam och energibesparande infrabastu i relaxavdelningen. De valde att även inkludera Himalaya saltsten i bastun med belysning bakom, för en avkopplande känsla och hälsosamt för respirationen. Infrabastun på Karlslundsbadet är mycket populär och blivit en uppskattad uppgradering från den gamla ångbastun.

b

"Vårt välbefinnande påverkas av luftkvalitén vi andas in. Saltblockens vackra sken i kombination med värmen skapar en källa av negativa joner. Negativa joner har en renande effekt på luften. Sedan århundraden tillbaka har saltets gynnsamma effekter på människors hälsa har varit väl känt. Från hela världen reser människor till naturliga saltgruvor i Österrike, Tyskland och Himalaya för att njuta av saltets positiva effekter. Nu kan du också göra det på Karlslundsbadet." 
 - Karlslundsbadets Facebooksida

Himalayasalt är ett vackert material i bastu

Ombyggd ångbastu till en hälsosam infrabastub

Då kunden önskade att behålla det välvda taket i det som tidiga var en ångbastu, så byggde vi allt nytt trämaterial utanpå väggarna men försökte ändå behålla stilen i bastun på ett snyggt sätt.

Bastun är uppbyggd med ljusa breda 125mm liggandes Asp-paneler och kraftiga extra djupa "Exklusive" sittlavar i asp för ett rejält och gediget intryck. Exklusive lavarna har också fördelen att man enkelt kan lyfta upp sitsen och komma åt under lavarna, för städning och liknande. 

Infrapanelernas svarta värmeyta tar upp det svarta kaklet från det välvda ångbastu-taket och ger ett stilrent och enhetligt intryck. Valet av himalayasalt som byggmaterial med belysning bakom ger bastun en väldigt varm känsla, och medför också en rad hälsofördelar. Säger Oscar Samuelsson, bastudesigner på Luxway, som designade bastun.

b

Den infraröda bastun är designad med smart energitänk för att spara på energi och hjälpa kommunen att uppnå sina energieffektiviseringar och klimatmål. Hösten/vintern 2022- Så valde Landskrona stad att stänga av alla sina traditionella elslukande bastuaggregat på simhallar och idrottsanläggningar, för att el-situationen i södra Sverige var mycket ansträngd. Detta gjorde att Landskrona stad kunde spara på årsbasis 187 000 kW/h. Karlslundsbadet blev inte lika påverkade av detta, då deras infrabastu fortfarande kunde vara i gång, då den förbrukar mindre än en fjärdedel av vad en traditionell el-bastu förbrukar!

Rymlig bastu i Karlslundsbadets relaxavdelning

Foto: Karlslundsbadet