Infraröd bastu till företagshälsovård ger minskad frånvaro

Hälsoarbete ger fördelar.

En varm personalvård

Stilla sittande arbete ger värk i nacke axlar och rygg. Stress yttrar sig ofta som värk och muskelspänningar och det är svårt att koppla av mentalt så länge kroppen gör så ont.

Farliga ämnen i vår omgivning som kroppen inte omedelbart lyckas göra sig av med ansamlas i våra kroppar. När dessa gifter ackumuleras blockeras blodcirkulationen och cellernas energi hämmas. Gifter som ansamlas i kroppen är ofta orsak till en mängd hälsoproblem.

Med en infrabastu kan du erbjuda personalen en unik möjlighet till återhämtning och avkoppling. Infraröd värme är samma typ av värme som kommer från solen, men utan den farliga UV-strålningen                  

Infravärme tränger djupare in i kroppen än annan värme, den värmer kroppen till ett djup av 4,5 cm. Värme är välkänt att lindra smärta och främja avslappning . Infraröd bastu ökar blodcirkulationen, som syresätter muskulaturen och för bort slaggprodukter. 

Genom att gå in i en infraröd bastu ...

  • Ger du dig själv tid att stanna upp i en behaglig varm infraröd bastu. Du blir rofylld när dina muskler slappnar av stresshormonerna minskar och lugn och ro - hormonerna ökar. Du kan samtidigt lyssna på avslappnings band eller favoritmusik .

  • Får du en djup uppvärmning av muskler som gör att man får en känsla av helkroppsmassage. Värmestegringen ger ett ökat blodflöde genom vidgade blodkärl, detta genererar positiva effekter på muskler och leder men även på hjärtkärl konditionen.

  • Stimuleras din kropp till avgiftning och viktminskning. Du kommer att svettas 2-3 gånger mer än vid en traditionell bastu. Infravärmen har en förmåga att frigöra gifter som ansamlats i cellerna. Studier visar att infraröda bastu-kurer är särskilt effektiva för att minska kemikalier i kroppen, utan att miljögifterna ökar i blodomloppet. Gifterna avlägsnas tillsammans med den kraftiga svettproduktionen och ger dig möjlighet att avgifta (Detox) på ett sätt där du inte belastar njurar eller levern. En effektiv avgiftning för att bli av med miljögifter och kemikalier, som lagrats under ett helt liv kräver upprepade bastu-kurer under flera månaders tid.

  • Försätter du kroppen i ett feberliknande tillstånd. Feber är kroppens eget försvar för att bekämpa infektioner och andra hot. Att stimulera kroppen med värme är mycket positivt för immunförsvaret, det blir mer alert och kroppen klarar bättre av att stå emot diverse infektionssjukdomar som hör hösten och vintern till.

  • - Personer med stilla sittande arbete kan enkelt få smärtlindring och välbefinnande i kroppen för att bättre kunna utföra sitt arbete i en infraröd bastu.

  • - För att finna en väg ut ur stress måste man börja med att skapa avslappning och smärtlindring i muskulaturen. Därefter finns förutsättningar att finna en väg ut ur stressituationer. Med vidare avslappning och kartläggning av sin livssituation skapa redskap att bryta en ond cirkel och finna harmoni utan stress.

  • Att bada infraröd bastu regelbundet ger avgiftning av kroppen

För 60 år sedan producerades mycket få kemikalier. Men världens samlade kemikalieproduktion har ökat från sju miljoner ton årligen år 1950 till cirka 400 miljoner ton år 2005. Mer än 30000 kemiska ämnen finns på marknaden inom EU. Av dessa har endast 5000 testats och bedömts vad gäller deras effekter på hälsan och miljön. Övriga ämnen finns det ingen kunskap kring . Hjälp din kropp att bli av med gifter är en REN investering i din hälsa. 

För varje krona du satsar i en välbefinnande bastu och mer friskvård får du flerfaldigt igen. Antalet sjukskrivningar minskar, välbefinnande ger en ökad effektivitet i arbetet samt mår man bra blir man glad och trivs med sitt arbete och sin omgivning.