Kombinationsbastu Stenugnsbaden Yacht Club

Bastuflotten på Stenugnsbadet Yacht Club

b

Under 2021 så var det dags för det anrika hotellet Stenungsbaden Yacht Club att uppgradera sin redan gedigna spaupplevelse för sina gäster med en ny bastuflotte nere i den vackra Hakefjorden. Det självklara valet landade på en infrabastu från Luxway. Bastun är även utrustat med ett traditionellt bastuaggregat som används vissa event kvällar, då det går jättefint att kombinera traditionell bastu och infraröd, så kändes detta som ett riktigt val.

b

Bastuflotten ligger väldigt naturnära på Södra Stenugnsön i vattnet vid Hakefjorden. Precis i närheten av ett naturreservat. För att återta den naturnära känslan så är bastuflotten helt byggd i obehandlat Cederträ som får en vacker naturlig silvergrå färg med tiden. Invändigt i bastuflotten så finns det ett relaxrum i anslutning till bastun med sköna fåtöljer och där serveras även dryck och tilltugg.

b

"Ni har väl inte missat vår nya bastuflotte? I den har vi blandat infraröd bastu med traditionellt bastuaggregat, så att du får både de goda hälsoeffekterna och den där ordentliga bastukänslan. Det bästa av två världar, helt enkelt" - Stenugnsbadet Yacht Club Instagram.

Avslappnande bastubad i Sveriges största infrabastu

Underbar och välgörande infrabastu i Stenungsund

b

När vi kom in i detta projektet så var måtten på basturummet redan bestämda och vi fick uppdraget att rita upp inredningen och värmesystemet. Då det är hög takhöjd i bastun på över 3 meter, så gick vi för tre sitthöjder för att kunna maximera antalet sittplatser med fin utsikt över fjorden från de stora panoramafönstren, men ändå hålla bastun rymlig och ljus.
Kunden önskade ett specialbyggt styrningssystem för både det traditionella bastusystemet och för infravärmen vilket vi självklart löste för kunden. Bastun har med det specialdesignade styrsystemet också blivit ruggigt energieffektiv och mycket uppskattad av gästerna. Säger Oscar Samuelsson, bastudesigner på Luxway, som designade bastun.

b

Denna bastun är i drift ca 14 timmar om dagar, 7 dagar i veckan och även för Midnatts events. På grund av att bastun primärt är en infraröd bastu så betyder det att Stenugnsbadet Yacht Club enligt våra uträkningar sparar ca: 8000-8500 kW/h i månaden, bara på denna bastun.

b

Romantisk spaupplevelse i infrabastun

Vacker bastuflotte med energibesparande infrasystem mitt i Hakefjorden

Foto: Stenungsbaden Yacht Club