Vitaelight-Värmeaggregat 450W King Size
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Vitaelight-Värmeaggregat 450W King Size

Vitalight kassett 450W
Storlek: 808x170x47mm.
Fullspektrum
Leveranstid:  2-3 dagar

2 795,00 kr Inkl. moms

2 236,00 kr Exkl. moms

Beskrivning

Vitaelight Värmeaggregat för inbyggnad

 

Våra fullspektrumvärmare, kallas även Redglass, Philips Vitaelight eller fullspektrum reflektor. Denna typ av ger en mer intensiv värme och kan kombineras med våra panelsatser.

Vitaelight värmarna producerar ett brett spektrum av infravågor, i band A, B och C (Near, mid och far infrared), detta gör att värmen tränger djupare in i kroppen och ger en intensiv värmekänsla på djupet och kan ge lindring för smärtor och åkommor i muskel-knutor, whiplash för att normalisera funktionen i nervsystemet.
En bastu utrustad med enbart vitaelight-reflektorer kan dock uppfattas som mer intensiv värme och inte ha samma jämna IR-värme som till exempel Mica Wave paneler. Därför är det vanligt att kombinera dessa två typer av ir-värmare för en optimal bastuupplevelse.


Värmarna är uppbyggda av en reflektor i polerad aluminium, och ett lysrör i kvarts med volframveke, framför reflektorn så är det monterat ett rött keramiskt glas, som skyddar lysröret och filtrerar bort den stora delen av synligt ljus, men släpper igenom infravågor samt rött ljus.

Om du använder Vitaelight värmare bakom rygg, sidan eller för vader, glöm inte att sätta ett ryggstöd framför. Vi rekommenderar inte att ryggen är närmare än 4cm från fronten av en Vitaelight, då det helt enkelt blir för varmt. Ryggstödet bör vara glest och aldrig täcka mer än 50% av värmeytan, ryggstödet ska heller inte sitta närmare än 2cm från glaset på Vitaelight-värmaren.

Se insperationsbilder hur andra har gjort här. 

Specifikationer

Yttermått: L: 808mm, B: 170mm D: 47mm
Inbyggnadsmått: L: 813mm, B: 175mm, D: 57mm
Längd på kopplingssladd: 500mm
Effekt: 450W
Spänning: 230V, 50Hz
Luftfuktighetstollerans: 85%

Datablad
Luxway Nordic AB
RS-VL450L
7350120009807
Gender
Unisex
Energiklass
A++