Äkta Himalayasalt 1kg
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Äkta Himalayasalt 1kg

100% Himalaya salt
Vikt: 1kg
Storlek: 2-5cm kristaller

179,00 kr Inkl. moms

143,20 kr Exkl. moms

Beskrivning

Äkta Himalaya saltkristaller

Bergssalt har använts i tusentals år för sina medicinska egenskaper, framför allt för respirationssystemet. Folk har vallfärdat till saltgrottor för att lindra sjukdomsbesvär och förbättra sin fysiska och mentala hälsa. Luften inne i en saltgrotta är full med små bergssaltpartiklar som förutom natriumklorid (bordssalt) innehåller bergs salt flera andra mineraler som är bra för kroppen, så som magnesium, järn, kalcium, fosfor och mangan.


Men just det äkta Himalayasaltet från Punjab-regionen är en av de äldsta bergssaltarterna och kan kännas igen på sin djupare orange/rosa färg, detta saltet har en speciell plats inom hälsokost, då det sägs vara det bästa saltet ur en hälsosynpunkt. Äkta Himalaya salt är mellan 540-600 miljoner år gammalt. Enligt sägen så var det Alexander den Store och hans armé som upptäckte de stora saltfyndigheterna i Punjab-regionen. När dom såg att hästarna slickade på rosa kristallblock i närheten av de nuvarande saltgruvorna i området. Det har brutits salt i området ända sedan dess.

Salt i bastun

Nu kan också du ta del av Himalayasaltets hälsofördelar i din bastu! Montera enkelt en "Aroma Bowl" från Luxway över ditt bastuaggregat och lägg i ett par saltkristaller och lite vatten, låt saltet smälta och förångas i det varma vattnet och njut av den välgörande saltångan i din bastu. Underbart om man har problem med respirationssystemet, Astma, Kol, Bronkit eller bara önskar extra välbefinnande i bastun. Men se till att inte lägga saltstenar direkt på aggregatet och lös inte upp de i vattenhinken, då salt direkt i aggregatet kan skada det.

Produktspecifikaiton

Vikt: 1kg (+/- 60g)
Storlek: 2-5cm 
Färg: Orange/Rosa
Innehåll: 100% Äkta Himalayasalt från Punjab

Datablad
KS-1104305