Högsta kreditvärdighet

Bastu Traditionell 

Traditionell Bastu

Att bada bastu har en lång historia, både här och i Norden och i andra länder. Redan under antiken fanns traditionella bastu i både Grekland och senare i Italiens Rom som offentliga badhus både för kroppsligt välbefinnande och som ett avkopplande nöje. Hetta och svalka -det är exakt samma beståndsdelar som dagens bastur innehåller. Här finner ni ett sortiment med prefabricerade traditionella basturum, aggregaten är anpassade till den volym som basturummet innehar, detaljer som färgterapi belysning, i tak, bakom ryggstöd, mm är olika beroende på modellval. Smarta basturum helt enkelt!

.Lättplacerad inomhusbastu

.

Visar 1 - 10 av 10 artiklar

Hälsofördelar med att bada bastu

Bastu är fantastisk för värme, komfort och förmågan att värma bort dina bekymmer. Det blir mer och mer uppmärksammat om att basta och använda en bastu kommer med fler fördelar för hälsan. Finland har sedan länge redan gått ut och bekräftat alla sorters hälsofördelar med att basta. Det är alltså våra grannar som sedan länge har insett fördelarna av bastu, för mer än social interaktion och använder en bastu till att bland annat avgifta kroppen, förbättra cirkulationen, stärka immunförsvar, viktminskning, reducera stress och för bättre sömn. Smärtlindring och hud-rengöring är uppenbara fördelar med att bastu, samtidigt som du känner dig energisk och redo att möta världen igen.

Att avgifta kroppen

Avgiftning sker när din kropp ger ifrån sig svett.  Vad vi vet enligt vetenskapen är att du kommer att komma i kontakt med fler än tio olika gifter under dagen. Detta händer när vi använder oss av tvål, äter bearbetade livsmedel, samt använder städredskap och även när vi befinner oss i trafiken.

 Kroppen omvandlar dessa ämnen till vattenlösliga ämnen som kan passera genom huden och svetten. Om du sitter i en bastu tillräckligt länge för att bygga upp bra med svett, kan du bli av med en del av dessa skadliga föroreningar.
 
Omfamna bastandet
Det du behöver göra för att bygga bastu, är att hitta rätt sort, installera den i/ eller utanpå hemmet, och hitta glädjen som kommer av att må bra.
 
En klassisk bastu är byggd helt i trä, hela vägen igenom, oftast med lav och bastupanel. Du har mycket att välja bland då marknaden erbjuder en mängd olika material.
 
Förebygg sjukdom och inflammation
Använd en bastu för att förbättra ditt immunförsvar. Värmen hjälper kroppen att bygga fler vita blodkroppar. Vita blodkroppar är ansvarig för att attackera infektioner och sjukdomar som tar sig in i kroppen.
 
Om du har ett högt antal vita blodkroppar, kommer du att hålla dig friskare och läka sår snabbare, samt återhämta dig från olika sjukdomar mycket snabbare.
 
Viktminskning kan även kopplas ihop med bastu användning. Värmen från en bastu ökar din basala ämnesomsättning en hel del.
 
Reducera skadlig stress
Med hjälp av en bastu kommer du att reducera onödig stress från kroppen. Stress skapar en negativ belastning på kroppen. Det är något som varje person erfarenheter. Trots detta kan vissa människor hantera stress mycket bättre än andra.
 
Om du har svårt att hantera stress, kommer värmen från bastun att hjälpa dig att slappna, och även slappna av spända muskler. Om du har stress från en depression, bör du rådfråga en läkare innan du börjar använda en bastu regelbundet.
 
Förbättrad sömnkvalitet
Bättre sömn är en enorm fördel som kommer utav att basta. När dina muskler är avslappnade och blodet cirkulerar på ett optimalt sätt, kommer du helt enkelt att ha lättare att sova på natten. Om du är avslappnad kan du njuta av en bättre kvalitet på sömnen och du kommer att känna dig utvilad. Värmen hjälper också människor att lättare somna. Därför är det optimalt att bada bastu precis innan läggdags.

Visar 1 - 10 av 10 artiklar