Bastu köp hos Luxway högsta kreditvärdighet

Köp Tryggt IR Bastu och Infraröd Bastu

Bastu Traditionell 

Bastu i traditionell stil

Att bada bastu har en lång historia, både här och i Norden och i andra länder. Redan under antiken fanns traditionella bastu i både Grekland och senare i Italiens Rom som offentliga badhus både för kroppsligt välbefinnande och som ett avkopplande nöje. Hetta och svalka -det är exakt samma beståndsdelar som dagens bastu innehåller. Här finner ni ett sortiment med prefabricerade traditionella basturum, aggregaten är anpassade till den volym som basturum innehar, detaljer som färgterapi belysning, i tak, bakom ryggstöd, mm är olika beroende på modellval. Smarta basturum helt enkelt!

.Lättplacerad inomhusbastu

.

Visar 1 - 9 av 9 artiklar

Bastu med ger många hälsofördelar

Bastu är fantastisk för värme, komfort och förmågan att värma bort dina bekymmer. Det blir mer och mer uppmärksammat om att basta och använda en bastu kommer med fler fördelar för hälsan. Finland har sedan länge redan gått ut och bekräftat alla sorters hälsofördelar med att basta. Det är alltså våra grannar som sedan länge har insett fördelarna av bastu, för mer än social interaktion och använder en bastu till att bland annat avgifta kroppen, förbättra cirkulationen, stärka immunförsvar, viktminskning, reducera stress och för bättre sömn. Smärtlindring och hud-rengöring är uppenbara fördelar med att bastu, samtidigt som du känner dig energisk och redo att möta världen igen.

Bastubad ger goda resultat -Ny forskningsstudie  

En ny finsk studie ligger till grund för en ny forskning om bastubad. Det är sedan länge känt att just finnarna har anammat hälsa=bastu.  En av forskarna Jari Laukkanen som ligger bakom studien har funnit en hög positiv inverkan på kroppens hälsa och välbefinnande. Resultatet av forskningen visar att bada bastu regelbundet hjälper hjärtat att pumpa bättre och ökar blodflödet liknande ett löp-pass på 30 minuter. Jari säger även att det är viktigt att bastubaden får bäst resultat vid en regelbunden användning mellan 4 till sju gånger i veckan. Studien som blev klar i januari 2018 blev mycket omtalad då studien presenterades på Journal of Human Hypertension och European Journal of Preventetive Cardiology.

Bastubad ger rening via svettkörtlar.

Huden som är kroppens största reningsorgan har dels en skyddande och renande effekt. Då kroppens egen värme förhöjs börjar vi att svettas, detta är kroppens eget naturliga försvar då den vill kyla ner sig för att dämpa feber. De flesta vet ju om i grunden att en förhöjd temperatur som man kan få av feber till exempel gör att bakterier och virus inte trivs. Huden på kroppen har 2.9 miljoner svettkörtlar som är till för att rensa ut slaggprodukter bland annat kan sitta i fettvävnader. När man tar en bastu så förhöjer man den egna kroppsvärmen och skapar en så kallat artificiell feber och får på så vis igång vårt största reningsorgan, dvs huden

 
Omfamna bastandet
Det du behöver göra för att bygga bastu, är att hitta rätt sort, installera den i/ eller utanpå hemmet, och hitta glädjen som kommer av att må bra.
 
En klassisk bastu är byggd helt i trä, hela vägen igenom, oftast med lav och bastupanel. Du har mycket att välja bland då marknaden erbjuder en mängd olika material.
 
Förebygg sjukdom och inflammation
Använd en bastu för att förbättra ditt immunförsvar. Värmen hjälper kroppen att bygga fler vita blodkroppar. Vita blodkroppar är ansvarig för att attackera infektioner och sjukdomar som tar sig in i kroppen.
 
Om du har ett högt antal vita blodkroppar, kommer du att hålla dig friskare och läka sår snabbare, samt återhämta dig från olika sjukdomar mycket snabbare.
 
Viktminskning kan även kopplas ihop med bastu användning. Värmen från en bastu ökar din basala ämnesomsättning en hel del.
 
Reducera skadlig stress
Med hjälp av en bastu kommer du att reducera onödig stress från kroppen. Stress skapar en negativ belastning på kroppen. Det är något som varje person erfarenheter. Trots detta kan vissa människor hantera stress mycket bättre än andra.
 
Om du har svårt att hantera stress, kommer värmen från bastu att hjälpa dig att slappna, och även slappna av spända muskler. Om du har stress från en depression, bör du rådfråga en läkare innan du börjar använda en bastu regelbundet.
 
Förbättrad sömnkvalitet
Bättre sömn är en enorm fördel som kommer utav att basta. När dina muskler är avslappnade och blodet cirkulerar på ett optimalt sätt, kommer du helt enkelt att ha lättare att sova på natten. Om du är avslappnad kan du njuta av en bättre kvalitet på sömnen och du kommer att känna dig utvilad. Värmen hjälper också människor att lättare somna. Därför är det optimalt att bada bastu precis innan läggdags.

Visar 1 - 9 av 9 artiklar