Ångbastu

 

Tylö med en passion för ånga & wellness

Tylå ångdusch

Med en enorm passion för bastu och wellness, med solida traditioner inom hantverk och bred kunskap omdefinierar Tylö bastuscenen genom att alltid fortsätta att skapa bastuprodukter av högsta kvalitet som är gjorda för att vara en viktig del av ett hälsosamt liv.

När du investerar i en Tylö-produkt investerar du inte bara i en produkt, du investerar också i din hälsa. År av utveckling, erfarenhet och en obeveklig strävan efter perfektion har lett oss dit vi är idag.

I nästan 40 år har vi producerat våra ånggeneratorer i vår egen fabrik i Sverige med en stark känsla av stolthet vilket resulterar i produkter av högsta kvalitet.

Vårt mål är att höja livskvaliteten för så många människor som möjligt. Byt ut din standarddusch mot en ny modern ångdusch. Du kan även välja ett ångrum som passar in i ditt badrum. Eller designa helt själv med våra effektiva ånggeneratorer i kombination med en av våra kontrollpaneler.

Ångbad för din hälsa

Värmen, vattnet, tystnaden och ensamheten, ångbadet är det perfekta sättet att koppla av och låta de stressiga kraven i vardagen försvinna. Ångrummet är vår nya plats för fritid, för reflektion och för välbefinnande.

Ångan ger en mjukare badform där temperaturen är 40-45 grader. Forskning visar nu att ånga kan ge många hälsofördelar. Kroppens leder blir mjukare, det driver ut gifter från kroppen, ger bättre sömn, rengör och mjukar upp huden. Det kan också lindra stress och ångest samt förbättra blodcirkulationen och immunförsvaret. Listan över hälsofördelar för både kropp och själ kan göras lång. Så det bästa rådet vi kan ge dig är att schemalägga dina ångsessioner som en naturlig del av din vardagliga rutin.

Ångbad är bra för att reducera stress

Värmen, tystnaden och ensamheten hjälper

dig att slappna av. Värmen från ångbadet gör att kroppen frigör endorfiner och andra “må-bra-ämnen” som motverkar de skadliga hormonerna orsakade av stress. Det är en nyckel till att bli avslappnad och känna sig i balans.

Ångbad kan skydda mot förkylning

Värme har en positiv effekt på vårt immunförsvar, och regelbunden värmexponering kan minska risken för förkylning och influensa. När värmen ökar blodcirkulationen och stimulerar produktionen av vita blodceller, hjälper det till att skydda våra kroppar mot bakterier och virus.

Ett ångbad kan hjälpa dig sova bättre

Genom att höja din kroppstemperatur i ett ångbad precis innan det är dags att gå och lägga dig, kommer din uppvärmda kropp automatiskt börja arbeta för att justera om temperaturen efteråt och det kommer att  lämna dig lugn och avslappnad nog att sova lugnt hela natten.

Ångbadet kan fräscha upp din hud

Ångbad kan göra underverk för din hud. Värmen, svettningen och den ökade cirkulationen stimulerar produktion av kollagen, rengör på djupet och får din hy att se fräschare ut. Femton minuter i ett ångbad öppnar porerna, ökar svettningen, stimulerar cirkulationen och reducerar toxiner.

Grid
List
−10%
Tylö Panacea ångbad 1309T

Panacea ångbad 1309
Med Corian pall
Storlek:1325x925x2090 mm
Beställningsvara

79 159,50 kr
87 955,00 kr
−10%
Tylö Panacea ångbad 1709

Panacea ångbad 1709
Med Corian pall
Storlek:130x930x2100 mm
Beställningsvara

95 958,00 kr
106 620,00 kr
LAVE 1545 PANACEA

Lave i Corian®
Outslitligt material
Vit
1545 x 600 mm

44 844,00 kr
LAVE 1945 PANACEA

Lave i Corian®
Outslitligt material
Vit
1945 x 600 mm

46 961,00 kr
LAVE 2345 PANACEA

Lave i Corian®
Outslitligt material
Vit
2345 x 600 mm

55 959,00 kr