Infraröda Värmepaneler

Infraröda värmepaneler

Ett smartare system för att värma upp inomhusmiljö, optimalt för hem och kontor.

Infraröda värmepaneler ger en mycket snabbare och energieffektivare uppvärmning än traditionella värmesystem. Värmepaneler från Luxway är utrustade med en innovativ regulator där man bland annat kan ställa en yttemperatur på värmarna så de även kan placeras i barnrum utan någon risk.

Bra skäl till att byta ut sitt luftvärmesystem

För bostäder är det väldigt ineffektivt att värma luft då det är en dålig värmeledare. Idag vill man ha allt bättre och bättre ventilation i bostaden som hela tiden byter ut inomhusluften och luftburen värme kräver allt mer och mer energi. Strålningsvärme blir allt mer och mer en populär värmekälla då infravärme värmer indirekt precis som solens egna strålar.

Värm material istället för luft!

En infraröd värmepanel sänder ut infraröda värmevågor för att värma upp ytor och material i rummet. Panelerna värmer således upp golv, väggar tak och möblemang istället för att värma luften. Den luftvärme som skapas gör det via de materialen de infraröda strålarna har träffat.  

En behagligare komfort med jämn temperatur överallt

Med en luftburen värme i en bostad som av el eller vattenelement är det vanligt med kallras, vid fönster och dörrar uppstår allt för ofta en temperatursänkning likaså brukar golven ha en lägre temperatur och högre uppe i tak där man inte vistas. Den luft som värms upp från element kommer alltid vara varmare än rummets ytor som gör att luften blir torr att andas.

Infraröda värmepaneler gör att du slipper en torr inomhusmiljö då infravärmen lagrar värmen i alla materialen strålarna träffat såsom golv, väggar, möbler etc. De uppvärmda ytorna ger i sin tur en jämn och behaglig temperatur i hela rummet oavsett nivå.  

Luftvärmepump eller infraröda värmepaneler?

Ett vanligt inslag i många bostäder är en luftvärmepump. En luftvärmepump som blåser in varmt luft i rummet måste alltid vara i en högre temperatur för att kompensera en kyleffekt från vinden. En funktion som vanligtvis kräver mer energi än en värmepanel och det brukar vara svårare att få till en jämn temperatur. Investeringskostnaden på en luftvärmepump är även högre jämfört med infravärme paneler då dessa har en beräknad livslängd upp till 40 år.

Infravärme paneler sparar energi

Om man jämför Luxwayś infraröda värmepaneler mot traditionellt el-element så används ca 50-70% mindre energi och anledningen är bland annat att de ytor som värmts upp av IR strålningen lagrar energin och med en inbyggd termostat eller med en fjärrstyrning så kan ir-panelen stängas vid nådd temperatur utan att värmen i rummet plötsligt försvinner. Man kan även tid ställa panelerna för till exempel nattläge eller om man är borta på semester.

Ett hållbart värmesystem för framtiden

En infravärme-panel från Luxway är mycket enkel att montera själv, ungefär som att hänga upp en tavla på väggen, med andra ord det går snabbt. Det gör ingen åverkan på fastigheten det enda den kräver är att vanligt vägguttag. En Luxway infravärme-panel är helt underhållsfri och med en beräknad livslängd på 40 år. De tar ingen stor plats och ger en skön inomhusvärme och är helt ljudlös.

Miljövänligt uppvärmningssystem

Helt underhållsfritt, inga trasiga slitage delar som t,ex värmepump

Helt ljudlöst, inga grannar som stör sig på en väsande värmepump

Med inbyggd termostat är det smidigt att reglera temperaturen

Utan inbyggd termostat kan man reglera temperatur via smarta system via mobiltelefon, typ Somfys, mm

Du får golvvärme samtidigt!

Att man vill undvika kalla golv är en självklarhet. Villaägare har allt för ofta en lägre temperatur än de rekommendationer Länsstyrelsen ger ut. Bostadsbolag och fastighetsförvaltningar tycker att det är dyrt och ökar el-konsumtionen för mycket.

Infraröda värmepaneler värmer upp ytor/material istället för luft så resulterar detta till att även värma golven. Svårare än så är det inte att slippa kalla fötter och man behöver inte oroa sig för en ökad el-konsumtion.

Infraröda värmepaneler minimerar fukt & mögelproblem

Då värmestrålarna värmer ytor och material istället för luft så innebär det att material i golv och vägg minskar sin fuktnivå vilket löser problem med lokaler som har höga fuktnivåer som i exempelvis källare, garage, uterum etc. En minskad fuktnivå innebär även en mindre chans för mögelproblem då det är relaterat till fuktnivå.

Att välja rätt värmesystem är viktigt

Det finns många olika aspekter att ta hänsyn till när man väljer ett värmesystem. Några exempel är driftskostnader, installationskostnader, livslängd, servicekostnader och miljö.

Du minskar risken för framtida fuktproblem

Få det gjort snabbt utan hantverkare.

Infraröda värmepaneler är helt underhållsfria

Lika lätt att montera upp är de att montera ner vid en flytt till ex.

Ca 70% lägre energikostnad än med ett el-element.

Försumbar åverkan på fastigheten. Inga håltagningar, borrning, inga vattenledningar som kan ge läckage eller rördragningar.

En tyst värme till skillnad mot ett högt fläktljud från till ex värmepump.

Vill man ha mer värme, installera en extra panel på 5 min själv.

Lång livslängd upp till 40 år.

 Minimal påverkan på miljö

Kan styras med mobiltelefon (Smarta hemsystem)

Grid
List
Infrastrip Takvärmare 800W Svart

Infraröd takvärmare 800w
Mått: 650X290x50mm (128mm med takfästen)
Effekt: 800W
Leveranstid: 2-3 dagar (Finns i lager)

3 995,00 kr