Infraröda Värmepaneler

 

Infraröda Värmepaneler: Energi- och Miljövänlig Uppvärmning för Hem och Kontor

Ett smartare system för att värma upp inomhusmiljö, optimalt för hem och kontor.

Infraröda värmepaneler erbjuder en intelligent lösning för uppvärmning av inomhusmiljöer, perfekt anpassad för både hem och kontor.

Varför Välja Infraröda Värmepaneler?

Infraröda värmepaneler levererar snabb och energieffektiv uppvärmning, som överträffar traditionella värmesystem. Luxway's värmepaneler är utrustade med innovativa regleringsfunktioner, inklusive möjligheten att justera ytemperaturen på panelerna. Detta gör dem lämpliga att använda även i barnrum utan risk.

Förbättrad Uppvärming: Material istället för Luft!

Infraröda värmepaneler fungerar genom att sända ut infraröda värmevågor som värmer upp ytor och material i rummet istället för att värma luften. Genom denna metod blir golven, väggarna, taket och möblerna behagligt varma, och luften värms indirekt när den kommer i kontakt med dessa uppvärmda ytor. Detta resulterar i en jämn temperatur överallt i rummet och eliminerar kalla områden och temperaturskillnader.

Energibesparing och Miljöhänsyn

Jämfört med traditionella el-element använder infraröda värmepaneler ca 50-70% mindre energi. Den ökade energieffektiviteten är delvis tack vare att infravärme lagrar värme i de ytor och material som strålarna når, vilket minskar behovet av konstant uppvärmning. Med inbyggda termostater eller fjärrstyrning kan panelerna enkelt regleras för att bibehålla önskad temperatur och minska energiförbrukningen. Dessutom har Luxway's infravärme-paneler en beräknad livslängd på upp till 40 år, vilket gör dem till ett långsiktigt och hållbart uppvärmningsalternativ.

Luftvärmepump eller infraröda värmepaneler?

Ett vanligt inslag i många bostäder är en luftvärmepump. En luftvärmepump som blåser in varmt luft i rummet måste alltid vara i en högre temperatur för att kompensera en kyleffekt från vinden. En funktion som vanligtvis kräver mer energi än en värmepanel och det brukar vara svårare att få till en jämn temperatur. Investeringskostnaden på en luftvärmepump är även högre jämfört med infravärme paneler då dessa har en beräknad livslängd upp till 40 år.

Komfort och Fuktminimering

Infravärme-paneler värmer även upp golven, vilket eliminerar kalla golv och skapar en behaglig atmosfär. De minskar även fuktnivåerna i material som golv och väggar, vilket minskar risken för mögelbildning och löser problem med höga fuktnivåer i exempelvis källare, garage och uterum.

Val av Framtidens Uppvärmningssystem

Att välja rätt värmesystem är av avgörande betydelse. Infraröda värmepaneler erbjuder många fördelar, inklusive energibesparingar, enkel installation och minimal påverkan på miljön. Med en beräknad livslängd på upp till 40 år och enkel reglering av temperaturen via mobiltelefon eller smarta hemsystem, är de ett hållbart och framtidssäkert alternativ för uppvärmning.

Upptäck fördelarna med infraröd uppvärmning med Luxway's värmepaneler och njut av en behaglig, energieffektiv, och miljövänlig uppvärmning i din inomhusmiljö.

Infravärme paneler sparar energi

Om man jämför Luxwayś infraröda värmepaneler mot traditionellt el-element så används ca 50-70% mindre energi och anledningen är bland annat att de ytor som värmts upp av IR strålningen lagrar energin och med en inbyggd termostat eller med en fjärrstyrning så kan ir-panelen stängas vid nådd temperatur utan att värmen i rummet plötsligt försvinner. Man kan även tid ställa panelerna för till exempel nattläge eller om man är borta på semester.

Ett hållbart värmesystem för framtiden

En infravärme-panel från Luxway är mycket enkel att montera själv, ungefär som att hänga upp en tavla på väggen, med andra ord det går snabbt. Det gör ingen åverkan på fastigheten det enda den kräver är att vanligt vägguttag. En Luxway infravärme-panel är helt underhållsfri och med en beräknad livslängd på 40 år. De tar ingen stor plats och ger en skön inomhusvärme och är helt ljudlös.

• Miljövänligt uppvärmningssystem

• Helt underhållsfritt, inga trasiga slitage delar som t,ex värmepump

• Helt ljudlöst, inga grannar som stör sig på en väsande värmepump

• Med inbyggd termostat är det smidigt att reglera temperaturen

• Utan inbyggd termostat kan man reglera temperatur via smarta system via mobiltelefon, typ Somfys, mm

Du får golvvärme samtidigt!

Att man vill undvika kalla golv är en självklarhet. Villaägare har allt för ofta en lägre temperatur än de rekommendationer Länsstyrelsen ger ut. Bostadsbolag och fastighetsförvaltningar tycker att det är dyrt och ökar el-konsumtionen för mycket.

Infraröda värmepaneler värmer upp ytor/material istället för luft så resulterar detta till att även värma golven. Svårare än så är det inte att slippa kalla fötter och man behöver inte oroa sig för en ökad el-konsumtion.

Infraröda värmepaneler minimerar fukt & mögelproblem

Då värmestrålarna värmer ytor och material istället för luft så innebär det att material i golv och vägg minskar sin fuktnivå vilket löser problem med lokaler som har höga fuktnivåer som i exempelvis källare, garage, uterum etc. En minskad fuktnivå innebär även en mindre chans för mögelproblem då det är relaterat till fuktnivå.

Att välja rätt värmesystem är viktigt

Det finns många olika aspekter att ta hänsyn till när man väljer ett värmesystem. Några exempel är driftskostnader, installationskostnader, livslängd, servicekostnader och miljö.

• Du minskar risken för framtida fuktproblem

• Få det gjort snabbt utan hantverkare.

• Infraröda värmepaneler är helt underhållsfria

• Lika lätt att montera upp är de att montera ner vid en flytt till ex.

• Ca 70% lägre energikostnad än med ett el-element.

• Försumbar åverkan på fastigheten. Inga håltagningar, borrning, inga vattenledningar som kan ge läckage eller rördragningar.

• En tyst värme till skillnad mot ett högt fläktljud från till ex värmepump.

• Vill man ha mer värme, installera en extra panel på 5 min själv.

• Lång livslängd upp till 40 år.

•  Minimal påverkan på miljö

• Kan styras med mobiltelefon (Smarta hemsystem)

 

Grid
List
Infrastrip Takvärmare 800W Svart

Infraröd takvärmare 800w
Mått: 650X290x50mm (128mm med takfästen)
Effekt: 800W
Leveranstid: 2-3 dagar (Finns i lager)

3 995,00 kr