Högsta kreditvärdighet

Bastuaggregat Elektriska 

Val av ett elektriskt bastuaggregat ?

Lagom värme i en bastu är i hög grad en personlig fråga, alla är vi olika. En del föredrar låga temperaturer men blöta bad medan andra tycker om hög värme i lite torrare miljöer. Det kan normalt vara allt från +70°C till 100°C. De allra flesta upplever 70 - 90°C som behaglig temperatur och finner snart sin egna temperatur efter en tids användning. Beroende på ytskikt och isolering av ditt basturum så finns det dock olika faktorer att ta hänsyn till när det handlar om aggregatets totala effektbehov. Det är viktigt att det blir rätt storlek på aggregatets effekt i förhållande till storlek och val av beklädnad.

* Aggregatets effekt storlek i Kw beräknas efter basturummets kubiksvolym (m3).
* Varje kvadrat (m2) väggyta av kakel, betong, glas tilläggsberäknas med 1,3 m3 av rums-volymen. * Isoleringen bör vara minst 50 mm på basturummet.

Läs mer om effektberäkning här....

eStort urval av elektriska bastuaggregat, allt ifrån lågt pris till senaste designen

Underkategorier

 • Bastuaggregat Eos

  Jämnt fördelande och pålitliga kvalitetsaggregat från EOS

  Det behöver knappast poängteras att ett effektivt bastuaggregat är avgörande för att en bastu ska få en gynnsam och välbalanserad värmefördelning. Tyska EOS har i detta hänseende blivit något utav en föregångare när det kommer till ren och skär ingenjörsmässig precision. Med en beprövad förmåga att kombinera estetik med odiskutabel resurseffektivitet har de lanserat ett stort antal bastuaggregat för de flesta olika tillgängliga bastustorlekar. Därför är de ett riktigt bra val för dig som själv vill kunna avgöra vilken effekt du faktiskt behöver. 

 • Bastuaggregat EOS- S line

  S-line är premiumsegmentet från EOS

  Få andra produktserier kombinerar otroligt hög nivå av stilrenhet med unik effektivitet och jämn drift. Ända sedan 1940-talet så har det tyska företaget EOS Saunatechnik stått för såväl tradition som innovation i en bransch där kraven på ingenjörskap är höga. Med sin senaste exklusiva designserie har de verkligen dragit nytta av sin omfattande kunskap för att erbjuda oss ett produktutbud som är särskilt lämpat för en modern bastu. 

  Med S-line har de tagit tekniken bakom sin standardserie till en helt ny nivå. Med aggregat som lämpar sig från bastustorlekar på 8 m3 och uppåt så har man att välja mellan ett flertal unika designer. Många av produkterna i S-lineserien har en direkt igenkännbar kubistisk design. Dessa kan med fördel kompletteras med EOS egna kubformade bastustenar. 

 • Bastuaggregat Narvi

  Narvi har varit en klassiker under 80 års tid

  Finländska Narvi grundades redan under 1930-talet med ambitionen att tillhandahålla marknadens mest kvalitativa bastuaggregat. Sedan dess har de blivit kända för att tillverka aggregat som är lika tåliga som de är lättanvända. Deras elektriska bastuaggregat finns tillgängliga för bastustorlekar mellan 2 och hela 66 m3. 

  Den stora bredden på utbudet i Narvi-serien gör att aggregaten går att använda även under de mest krävande omständigheterna. De har verkligen kommit att bli en favorit bland både privatanvändare och företag. Till skillnad från övriga modeller och tillverkare så har Narvi ett osedvanligt stort stenmagasin. Detta gör att bastuupplevelsen blir väldigt mild, välbalanserad och behaglig. Unikt för Narvi är utbudet av pelarformade aggregat, som har en enorm stenkapacitet och bjuder på en särskilt vältempererad upplevelse.

 • Bastuaggregat Huum

  Unik design och hög effektivitet

  Det estländska företaget HUUM har blivit en trendsättare på marknaden för nordisk bastu. Som förhållandevis nya i bastuvärlden har de på kort tid fått enormt stort genomslag. Mycket har att göra med deras unika produkter som förenar tidlös design med allra senaste teknik. Som första bastuaggregat fick det ett hedersomnämnande på 2015 års välrenommerade reddot award. 

  Deras aggregat har en direkt igenkännbar oval form som inte bara är estetisk, utan även främjar värmefördelning och luftfuktighet på ett sätt som saknar motsvarighet bland konkurrenternas produkter. Varje enskild skopa med vatten fördelas effektiv över stenarna och maximerar effekten. Med storlekar som lämpar sig för bastus mellan 3 och 35 m3 är de perfekt för bastufantasten som vill ha det lilla extra.

 • Bastuaggregat Sawo
 • Tillbehör för...

  Ett stort utbud av användbara tillbehör

  Elektriska bastuaggregat är kända för att vara väldigt lättanvända och mer eller mindre underhållsfria. Jämfört med övriga lösningar är de även tillräckligt säkra för att användas av alla. Oavsett vilken temperatur man föredrar så kan man vara säker på att dessa aggregat snabbt och effektivt uppnår den temperatur som man anser är behaglig. Även om klassiska vedeldade kaminerna fortfarande sätter trenden för hur ett bastuklimat bör vara, så har de moderna elektriska alternativen på många sätt blivit bättre än traditionella kaminer.

  De elektriska aggregaten ger samma eftertraktade klimat, men är mycket mer säkra och resurseffektiva. Stenarna värms snabbt upp och sprider jämn och behaglig värme. I många fall möjliggör de även att man integrerar ett stort antal tillbehör och tekniska lösningar för att förenkla användandet.

 • Styrenhet för...

  Styrenheten ger dig den upplevelse du förtjänar

  Även om bastuaggregatet är vad som skapar det behagliga klimatet, så är det styrenheten som ser till att man får en bastuupplevelse som motsvarar ens egna preferenser. Nu för tiden finns det allt ifrån fjärrstyrda till lokalt installerade styrenheter. Genom att bygga in enheten i väggen på utsidan av bastun kan man säkerställa att den inte skadas av bastuklimatet, och att man med all enkelhet kan justera temperaturen inför bastubadet. 

  De moderna styrenheterna har ofta ett flertal unikt behändiga funktioner. Ofta har man möjligheten att aktivera fördröjd uppvärmning. Detta gör att bastun är tillgänglig i den temperatur man önskar, precis då man vill. Vissa av de allra senaste enheterna möjliggör även fjärrstyrning så att man kan justera temperaturen på distans inför den kommande bastuupplevelsen.